Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Redondo es

Rodó és

Ibon Linacisoro, Director15/05/2006
Ens volen fer creure que la cuina és ja una cosa molt rellevant en les nostres vides. La llista dels 50 millors restaurant del món, segons l'editorial William Reed, està encapçalada per El Bulli, el restaurant de Ferran Adrià. A més, entre els deu primers hi ha dos restaurants espanyols: Arzak i Mugaritz. És cert que gaudir d'un bon àpat és molt agradable, però d'aquí a admetre que la famosa restauració forma part ja del que sosté la nostra existència, hi ha encara un passet. Ara estem amb el plàstic comestible. Amb farina de blat de moro refinada i aigua fem creps lleugers que s'utilitzen embolicar, com si de plàstic es tractés, qualsevol aliment i servir com un regal.

Posem, si us plau, una mica de serietat. Que els valors importants no poden ser gestionats entre fogons. De veuràs té el menjar un valor tal? Pot ser, perquè en aquest món hi ha gent per tot, que alguns sí que ho situïn en aquest pedestal, però si ens posem sensats, si baixem els peus a la terra i pensem en el d'on venim i cap a on anem, senyors, el futbol aquí no té parangó. Vegeu sinó la reacció de la ciutat de Barcelona en guanyar el seu equip la lliga. ¿S'imaginen una cosa semblant per un bon plat? Unes llenties no ens aixequen del nostre seient! El futbol és el que ens arrodoneix la setmana, quan diumenge rere diumenge ens lliurem al transistor o el televisor amb incòmode dissimulo, segons la companyia d'aquest moment. No hi ha part sense dolor, ni diumenge sense transistor. Rodó és l'objecte de les nostres passions i més ara, amb tot un mundial per davant, almenys abans del tancament d'aquesta edició, on els plàstics posaran de manifest la seva importància en les nostres vides. S'han acabat ja els pilotes de cuir que absorbien l'aigua i dificultaven el futbol. Ara, des de fa temps, les multinacionals dels plàstics aborden el futbol amb la rellevància que mereix i dediquen al desenvolupament d'una pilota dels esforços corresponents. La pilota d'aquest mundial i la peculiar forma de produir-lo, que explicarem en aquesta revista pròximament, no fa sinó corroborar la teoria del futbol com a pilar bàsic de la nostra condició d'humans. En aquests dies tot es vesteix de futbol. Els aeroports alemanys ja un mes abans del mundial, comptaven amb catifes verdes pintades amb àrees i punts de penal a la zona del "check-in" i és difícil lliurar-se d'una pilota si un va a una fira a Alemanya.

Rodona és la Terra, que acull un negoci rodó anomenat futbol, on un objecte rodó és tractat amb els peus i no tant amb el cap, per arrodonir la sensació que si el menjar és important, el futbol sap posar-nos al nostre lloc.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades