Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Cómo preparar el jardín en primavera: tierras y sustratos de cultivo
Un jardí sa i preparat pot resistir millor la climatologia adversa i les plagues

Com preparar el jardí a la primavera: terres i substrats de cultiu

Neus Sepó, Burés, S. a.11/02/2013
Amb l'arribada de la primavera és convenient preparar el jardí per poder gaudir de la seva plenitud en èpoques més avançades. La floració i l'aparició de nous brots i fulles són el resultat de la millora realitzada en mesos previs.

Burés, marca pionera i de tradició familiar amb més 45 anys d'experiència en la fabricació de productes naturals per a la cura del jardí, aconsella treballs de jardineria per a aquesta preparació.

En primer lloc, millorar del sòl del jardí (parterres i escocells) amb la incorporació de productes enriquits, com el mantillo i el fem de cavall. Es tracta de productes estabilitzats i madurats mitjançant un procés de compostatge que no incorporen fertilitzants químics i són una font de matèria orgànica i nitrogen natural. Una vegada barrejats amb la terra existent milloren la retenció d'aigua, la textura i el drenatge i augmenten la capacitat de fixació dels nutrients en el sòl. La incorporació de mantillo i fem en el jardí i en l'hort afavoreixen el desenvolupament de noves arrels de les plantes i l'aparició de fulles, tiges i flors.

Imagen

Una altra tasca a realitzar és la renovació del substrat de tests i jardineres o realitzar un trasplantament. La primavera, una vegada transcorregut el període de risc de gelades, és una època ideal per renovar part del substrat de tests. També és un moment apropiat per realitzar el trasplantament a contenidors de major capacitat. Per al trasplantament o la renovació és aconsellable utilitzar substrats adaptats a les necessitats de les diferents plantes, bé siguin plantes d'exterior, plantes d'interior, plantes de requeriments especials com les acidófilas (gardenias, azalees, hortensias), les hortícoles i herbes culinàries o aromàtiques, les orquídies, bonsáis, cactus i plantes crasas, etc.

Burés disposa d'una àmplia varietat de substrats, tots ells productes de disseny creats per adaptar-se a les necessitats reals de cada tipus de planta i condicions de cultiu. Destaquen productes de tradició com el Substrat Universal J-2 (producte d'alta qualitat a força de torba fertilitzada ideal per a tot tipus de plantes d'interior i exterior exigents), la terra d'exterior (adequada per a arbres, arbustos i plantes de flor); i diferents substrats d'especialitat com són la Terra de Castanyer (terra àcida per a plantes acidófilas), la Terra per Bonsáis, la terra per a Rosers, Orquídies, Cactus i la Terra o Substrat Hortícola, barreja especial per al cultiu de plantes d'horta (tomàquets, pebrots, enciams) preparada a força de fibra de coco enriquida, de fàcil maneig (rehidratación) i ideal per a horts urbans.

Imagen

També és necessari recebar la gespa del jardí, resembrar o plantar una gespa nova. La primavera primerenca és un bon moment per a les cures de la gespa del jardí.

Per a gespes ja existents és aconsellable realitzar un recebado que pot anar acompanyat de l'aportació de nova llavor (resiembra). Abans del recebado és interessant realitzar una sega baixa de la gespa, airejar-ho o escarificarlo segons sigui l'estat en el qual es trobi i posteriorment, es pot aplicar el substrat de recebo. Un rastellat i un reg final són suficients per aconseguir una bona penetració del producte. El Recebo Green 2000 és un substrat de recebo de llarga tradició de Burés. Es tracta d'una barreja amb un alt contingut en sorra fina, enriquida amb matèria orgànica i fertilitzada amb abonament mineral que afavoreix el desenvolupament de les arrels de la gespa estimulant l'aparició de nous brots, com a resultat s'obté una gespa més verda, regenerat i més resistent.

Imagen

Per a la implantació de noves gespes és aconsellable preparar uns 20-30 cm de terra de bona qualitat: esponjosa i enriquida en matèria orgànica que faciliti l'arreli i garanteixi un bon drenatge. Es pot millorar la terra existent, treballant-la aportant un mejorador de sòl de jardí, com el mantillo o el fem de cavall, o es pot utilitzar una terra de jardí ja preparada. La sembra de la gespa ha de realitzar-se sobre el sòl net de males herbes, pedres i ben anivellat.

Si es va a realitzar una sembra, és important aconseguir una distribució homogènia de les llavors i cobrir-les amb un producte protector com el Cubresiembras de Burés, que manté la humitat del sòl i facilita la germinació de les llavors evitant la seva pèrdua per acció del vent. Una alternativa interessant és utilitzar tepes de gespa, en aquest cas és recomanable utilitzar una fina capa de substrat de recebo per aconseguir un bon assentament del tepe en el sòl. El substrat estimularà l'aparició de noves arrels i aportarà elements nutricionals. És molt important no oblidar el reg en la fase inicial de cultiu i ajustar un programa de segues per aconseguir un bon arreli i cobertura de la gespa.

L'obtenció d'un jardí sa comprèn una sèrie de labors que poden realitzar-se en diferents èpoques de l'any. És important realitzar els treballs de preparació de la terra de cultiu, que és el mitjà on van a desenvolupar-se les arrels de les plantes. Aquesta activitat ha de realitzar-se en moments de parada vegetativa evitant èpoques de calor excessiva, la primavera és un bon moment. Altres activitats que no han d'oblidar-se són les podes i neteges de vegetació excessiva, aportació de fertilitzants, regs, segues, aplicació de Cubresuelos i capes de material de protecció en èpoques de frio i calor, i tractaments fitosanitaris.

Un jardí bon cura és un jardí més sa i millor preparat per resistir condicions adverses com poden ser plagues, sequeres, calors extremes, … i que permet un ús més racional del consum d'aigua de reg, abonaments, productes fitosanitaris, etc. i el benefici que aquesta gestió més cuidada comporta per a tots.

Empreses o entitats relacionades

Burés, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Jardinería

    12/09/2024

  • Newsletter Jardinería

    18/07/2024

Enllaços destacats

Iberflora

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis