Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Siemens establece las bases de la producción del futuro
Els nous serveis basats en Smart Data milloren la presa de decisions amb un major rendiment de la planta

Siemens estableix les bases de la producció del futur

Redacció Interempresas10/04/2014

Siemens participa un any més a Hannover Messe per anunciar les seves últimes solucions d'automatització industrial. La companyia aprofita la fira internacional més important d'aquest sector, que té lloc aquests dies en aquesta ciutat alemanya, per mostrar els requisits tecnològics que permetran convertir la indústria 4.0 en una realitat.

La integració de les tecnologies de la informació a les fàbriques ha suposat un abans i un després per a la indústria, en fer possible la digitalització de totes les fases del cicle de vida d'un producte i la personalització de la producció en massa. Tal com explica Anton S. Huber, CEO de la divisió d'Automatització del sector Indústria, “l'avanç en la digitalització, la creació de noves xarxes i la convergència del real i el virtual són elements claus perquè la indústria sigui més innovadora i competitiva. En aquest sentit, Siemens està treballant en la integració del seu programari PLM en els processos d'enginyeria i automatització amb l'objectiu que les empreses tinguin una base digital i formin part de la indústria moderna”.

Sota el lema ‘Making things right’, la companyia mostra en la seva stand de 3.500 m2 una visió integrada de la indústria a través de les novetats del seu ampli portfolio que permet automatitzar i digitalitzar cada procés de la fabricació d'un producte, des del seu disseny fins a la seva posada al mercat. Gràcies a això, les empreses poden augmentar la seva productivitat i competitivitat, al mateix temps que redueixen costos. A més, en un annex al stand, Siemens instal·larà el ‘Fòrum del futur’, un espai que aspira a convertir-se en un punt de trobada en el qual conèixer les últimes recerques de les diferents àrees de la companyia i asseure les bases del que ens oferirà el futur.

Angela Merkel, cancellera alemanya, visita el stand de Siemens
Angela Merkel, cancellera alemanya, visita el stand de Siemens.

Novetats en totes les famílies del portfolio Siemens

Siemens està presentant a Hannover noves solucions que afecten a totes les seves gammes de producte. Entre elles, Integrated Drive Systems (IDS) i Totally Integrated Automation (TIA), tecnologies que ajuden a augmentar la competitivitat de les empreses, o Totally Integrated Power (TIP) que permet a les fàbriques i plantes industrials rebre energia de manera eficient i segura.

En paraules de Siegfried Russwurm, CEO del sector Indústria, “amb solucions com TIA, IDS, el programari PLM i els serveis Data Driven, Siemens està liderant el mercat de tecnologies de producció integrada, que sentin les bases per a la completa optimització del desenvolupament del producte i del procés de fabricació del mateix. Això és el que marcarà el futur de la indústria”.

Els programaris industrials cobren especial rellevància i s'estan convertint en la palanca de canvi del sector. En aquest sentit, Siemens ensenya aquests dies a treure el màxim partit a les noves versions de TIA Portal i Simatic, amb la finalitat de que els clients converteixin la productivitat que aporten en un benefici tangible. Entre les novetats de tecnologies d'accionament, la companyia ha presentat el nou convertidor de freqüència Sinamics G110M, que combinat amb TIA Portal fa que l'engegada dels processos sigui més ràpida i senzilla. “Gràcies a TIA Portal els clients poden reduir els temps de producció en un 30% i incrementar la disponibilitat de les aplicacions fins a en un 99%, la qual cosa permet que l'estalvi de costos se situï per sobre del 15%”, assenyala Ralf-Michael Franke, CEO de la divisió Drive Tecnologies del sector Indústria.

Així mateix, Siemens està fent especial recalcament en la importància dels serveis de monitoratge de post producció, englobats dins de la seva família Drive Train Condition Monitoring, que asseguren el correcte funcionament dels processos, així com importants estalvis d'energia.

“Amb l'arribada de la digitalització al món de la fabricació, assistim a un canvi de paradigma i és que el desenvolupament en els processos d'elaboració del producte, així com el de les pròpies fàbriques, fan possible que l'estafi to market es redueixi fins a en un 50%”, explica Anton S. Huber.

Siegfried Russwurm, CEO del sector Indústria de Siemens
Siegfried Russwurm, CEO del sector Indústria de Siemens.

De el ‘Big data’ a el ‘Smart data’

La creixent complexitat dels processos de fabricació i la cada vegada major penetració de les TIC en ells han fet que el nombre de dades que es manegen a l'hora de donar vida a un producte s'hagin incrementant de forma notable. No obstant això, és un camp que encara no s'ha explotat i en el qual és necessari fer un pas més enllà a través del desenvolupament de criteris de decisió basats en la intel·ligència que ofereixen les dades. Així, es podria aconseguir una gran quantitat d'informació específica sobre la nostra cadena de producció i utilitzar-la de forma eficient per incrementar la nostra productivitat. En aquest sentit, Siemens ha donat a conèixer un nou servei anomenat ‘Data Driven’, basat en la recollida, anàlisi i avaluació de dades de producció. Aquesta solució fa més sostenibles les fàbriques millorant l'eficiència energètica de les seves màquines i sistemes, la qual cosa fa més transparent el procés industrial, millora la presa de decisions i proporciona al client valor afegit. A més, dins d'aquesta àrea, ha presentat eines com l'Energy Analitics, que fa possible els esmentats estalvis d'energia. Finalment, la companyia ha llançat importants novetats dels seus Serveis de Seguretat, que protegeixen la informació i la tecnologia de les fàbriques de possibles ciberataques o fallades internes. Un clar exemple d'això, és l'acord que ha signat amb McAfee per desenvolupar solucions de ciberseguridad per a les fàbriques, amb la finalitat de garantir la màxima protecció de tots els processos d'automatització de les plantes industrials.
Siemens presenta les bases tecnològiques sobre les quals construir la indústria 4.0.
Siemens presenta les bases tecnològiques sobre les quals construir la indústria 4.0.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.