Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Solidworks ayuda a “diseñar sin límites”

En la primera Sessió General, el convidat va ser Hugh Herr fundador de BioM, responsable del Center for Extremi Bionics en MIT

Solidworks ajuda a “dissenyar sense límits”

Nerea Gorriti10/02/2014

SolidWorks World 2014 va arrencar la seva primera sessió general en una sala del centre de convencions de Sant Diego amb prop de sis mil assistents relacionats amb el món de l'enginyeria i del disseny en una jornada presentada per Bertrand Sicot, CEO de SolidWorks. Un vehicle amb forma arácnida va entrar a la sala per a sorpresa dels presents i va donar per inaugurada l'edició de SolidWorks 2014.

Sicot es va dirigir als presents per parlar de la comunitat SolidWorks, cap a on es dirigeix i com ajuda la signatura als professionals a “dissenyar sense límits”. Amb 2,3 milions d'usuaris a tot el món, la comunitat SolidWorks és la major en la indústria del CAD tridimensional.

El centre de convencions de Sant Diego va ser una vegada més escenari de SolidWorks World

El centre de convencions de Sant Diego va ser una vegada més escenari de SolidWorks World.

Avui la cartera de productes de SolidWorks s'ha ampliat per cobrir les àrees de CAD tridimensional, la simulació, la gestió de dades, el disseny sostenible i les eines de documentació. En els últims anys, han afegit noves eines per al disseny plàstic i elèctric, així com eines gratuïtes tals com eDrawings i DraftSight. Sicot va continuar la jornada amb l'anunci de dos nous productes que veuran la llum durant els propers mesos: SolidWorks Inspection i eDrawings Meetings.

Tot preparat per a tres dies replets de conferències tècniques, demostracions i zona d'exposició

Tot preparat per a tres dies replets de conferències tècniques, demostracions i zona d'exposició.

A més, el CEO va fer esment a My.solidworks.com, la nova web presentada l'any passat, “on trobar tot el contingut de la comunitat en un únic lloc”. Va avançar que a la primavera presentaran una actualització que afegeix més contingut i que permetrà saber més sobre eines de la cartera de SolidWorks.

L'equip de SolidWorks també ha treballat en nous productes basats en la plataforma 3DExperience de Dassault Systèmes. Aquesta plataforma, basada en el núvol permet serveis de cerques, etiquetatge, intercanvi col·laboratiu, missatges i magatzematge en el núvol públic o privada. Una de les novetats que presenta la companyia en SolidWorks World és la primera aplicació Solidworks sobre la plataforma 3DExperience: Solidworks Mechanical Conceptual, basat en quatre pilars bàsics: intuïtiu, conceptual, social i connectat.

Basat en la plataforma 3DExperience, una de les novetats d'aquesta edició va ser Solidworks Mechanical Conceptual

Basat en la plataforma 3DExperience, una de les novetats d'aquesta edició va ser Solidworks Mechanical Conceptual.

També durant la sessió general va haver-hi temps per conèixer al guanyador del concurs de disseny, Amir Sadjadpour d'Ocean Cleanup i cofundador de la signatura Boyan Slat, un estudiant de la Universitat de Tecnologia de Delft convençut que podem eliminar les tones de plàstic que alberguen els nostres oceans. Ha dissenyat per a això plataformes de filtració flotants que, treballant durant cinc anys, podrien netejar els fons marins de desaprofitaments. (Més informació: http://www.boyanslat.com/plastic/)

Copenhagen Wheel, una bicicleta que passa de convencional a híbrida. Imatge de Michael D Spencer.

També es va presentar el projecte Copenhagen Wheel, d'un grup d'estudiants del MIT (Massachusetts Institute of Technology) que permet convertir una bicicleta convencional en una híbrida elèctrica. La roda aprèn la forma de pedalear de l'usuari, intuïtivament la reconeix i captura la seva energia.

Copenhagen Wheel pot connectar-se al smartphone i personalitzar la roda. Aquesta aplicació també permet registrar les estadístiques de la distància recorreguda, calories cremades i fins i tot compartir dades amb amics i altres afeccionats. (Més informació: https://www.superpedestrian.com/)

Bernard Charles, CEO de Dassault Systemes, president de la signatura des de fa 17 anys, va pujar a l'estrada per explicar als presents com en els últims anys han ajudat a “transformar el món de la fabricació i el disseny i connectat els processos amb els productes”. El passat any, Dassault Systèmes va aconseguir la posició número 3 en el rànquing internacional de programari i enginyeria en la llista Forbes de les empreses més innovadores. El màxim exponent de la multinacional va anunciar tres nous productes: Exalead OnePart, HomeByMe, and 3d.by.me.

A continuació, Aaron Kelly VP de Gestió de Producte de SolidWorks, va anar l'encarregat de continuar amb la presentació per dur a terme una demostració de SolidWorks Mechanical Conceptual.

Pròtesis intel·ligents al servei de la societat

Enginyer, biofísic i escalador, Hugh Herr va dissenyar les seves pròpies pròtesis intel·ligents

Enginyer, biofísic i escalador, Hugh Herr va dissenyar les seves pròpies pròtesis intel·ligents.

En cada edició, SolidWorksWorld porta algun convidat especial als Sessions Generals. Si en unes altres ocasionis personatges cèlebres  com el director de cinema James Cameron o el magnat Richard Branson, fundador del grup Virgin, van participar en l'esdeveniment, en SolidWorks 2014 diversos convidats van delectar als presents, deixant-los bocabadats i en alguna ocasió arrencant-los més d'un somriure. El cop d'impacte, la lliçó d'humanitat, de superació i la prova tangible del que la tecnologia és capaç de fer per la medicina i la societat, va anar a càrrec d'Hugh Herr, responsable del departament de recerca biomecànica en MIT Mitjana Lab i d'una de les empreses amb major projecció internacional en la recerca i fabricació de pròtesis intel·ligents, BioM.

 Herr ha fundat la seva pròpia companyia, BioM, una de les de major poyección internacional en la recerca i fabricació de pròtesis intel·ligents...

 Herr ha fundat la seva pròpia companyia, BioM, una de les de major poyección internacional en la recerca i fabricació de pròtesis intel·ligents.

“BioM desenvolupa sistemes electromecànics que es col·loquen en el cos o s'implanten a l'interior de l'organisme, normalitzant les capacitats del cos humà o atorgant-li més capacitat”. A continuació, el responsable de l'empresa va aixecar les perneras dels pantalons, mentre afirmava “Porto dues pròtesis. Les he dissenyat jo”, per a estupefacció de la sala.

Enginyer, biofísic i escalador, va perdre les seves dues cames sota el genoll després de quedar atrapat en una tempesta de neu durant tres dies mentre escalava la muntanya Washington (New Hampshire) en 1982. En comptes de resignar-se a no tornar a escalar, Hugh va dissenyar les seves pròpies pròtesis, que li han permès aconseguir el mateix nivell d'escalada que abans de l'accident.

Amb una llicenciatura en físiques a la Universitat de Millersville, Master en Enginyeria mecànica en MIT, i titulat en biofísiques, Hugh Herr ha fundat la seva pròpia companyia, BioM, i és el responsable del Center for Extremi Bionics at MIT, especialitzat en el disseny i recerca de pròtesis intel·ligents i exosqueletos. Hugh té una visió d'un món en el qual no hi ha lloc per a les discapacitats, un món on les pròtesis i exosqueletos siguin una manera de transport diari per a tots.

Imagen

Les cames protésicas BioM imiten el moviment natural de les extremitats adaptant-les a la persona, a la velocitat de pas i al terreny per ajudar al fet que la pròtesi s'adapti de forma natural a la persona. Utilitzant una bateria, les cames protésicas augmenten la capacitat de córrer i caminar de l'usuari i normalitzen el seu ritme ja que es mouen mentre ofereixen estabilitat i controlen la fatiga. El genoll actua com un regenerador d'energia extra per a la pròtesi. Per demostrar les extremitats en ús, Hugh va mostrar un vídeo d'un soldat amb ambdues cames amputades a l'Iraq corrent amb les cames ortopédicas BioM per un pujol sense perdre l'alè.

Hugg Herr en la portada de la revista Wired amb l'atleta americana Amy Mullins

Hugg Herr en la portada de la revista Wired amb l'atleta americana Amy Mullins

En general, l'energia de la bateria en la pròtesi permet caminar uns 3.000 passos. Quan va dissenyar les seves cames, Hugh es va adonar que la prioritat no era que les seves cames semblessin humanes sempre que aquestes funcionessin de manera òptima. Combinant la tecnologia d'impressió 3D amb la neurobiología, Herr va ser capaç de crear una tecnologia que li permetés moure's lliurement i continuar gaudint de la seva passió per l'escalada.

"El que té de bo aquestes extremitats artificials BioM és que puc ajustar la meva altura, si vaig a una cita per exemple”, va bromejar Hugh. Herr també va esmentar que el seu laboratori està treballant en la creació d'exosquelets per crear mobilitat extra per als atletes amb extremitats normals que permetin a les persones treballar en diferents terrenys sense perjudicar les seves articulacions.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.