Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Agustín Durán, Director Comercial de C.T. Servicio, S.A. - Centrotécnica: "Dentro de veinte años el 50 por ciento de las máquinas de tonelaje medio y pequeño serán eléctricas"
Agustín Durán, director comercial d'C.T. Servei, S.A. - Centrotécnica

Entrevista a Agustín Durán, director comercial de CT Servei, S.A. - Centrotécnica: "D'aquí a vint anys el 50 per cent de les màquines de tonatge mitjà i petit seran elèctriques"

Nerea Gorriti17/04/2008
Recolzada per una marca japonesa de primer nivell com Toshiba Machine, CT Servei, SA - Centrotécnica comercialitza, entre d'altres equips, màquines d'injecció totalment elèctriques. Causa de la seva àmplia experiència en la tecnologia d'aquestes màquines i coneixement del mercat espanyol, Plàstics Universals aprofitar la jornada tècnica personalitzada que Centrotécnica organitzar el passat mes d'abril per entrevistar Agustín Durán, director comercial de l'empresa. Els avantatges de les injectores elèctriques enfront de les hidràuliques, el canvi de mentalitat internacional pel que fa a la nova tecnologia o les dificultats que comporta la venda d'una màquina d'alta tecnologia en un mercat conservador com l'espanyol són alguns dels temes tractats.
Imagen

Vostès que mantenen un contacte directe amb l'empresariat espanyol, amb quins avantatges i desafiaments es troben al comercialitzar una màquina elèctrica? És un canvi difícil per al transformador?

Anar a un client amb una màquina elèctrica és com vendre-li un cotxe i dir-li aquest vehicle consumeix un litre als cent quilòmetres i el manteniment s'ha de fer d'aquí a cent mil. Encara costa que la gent ho entengui, ho cregui o ho assumeixi. Encara Toshiba Machine és una marca multinacional de gran reconeixement i donem tota la garantia, és un problema de mentalitat.
Un altre, és que tots els fabricants europeus s'han pujat al carro d'aquesta moda de la màquina elèctrica. Per la seva banda, el japonès porta deu o quinze anys d'avantatge a l'europeu i això que aquest té més possibilitats de vendre. Per exemple és senzill que els nostres competidors europeus tinguin clients amb deu o quinze màquines de la seva marca i per tant és més fàcil proposar provar una màquina elèctrica.
No obstant això, hem de tenir en compte que l'europeu encara no té la tecnologia del japonès i aquestes màquines elèctriques estan en l'actualitat en procés de desenvolupament, etapa ja superada pels japonesos, per això s'està generant una certa desconfiança sobre les màquines elèctriques, quan la maquinària japonesa és tot el contrari; funciona com un control numèric, no té problemes tècnics i aporta una fiabilitat absoluta. A l'inrevés, el problema per a les empreses com la nostra és que en el cas d'aquestes màquines el servei tècnic deixa de ser un negoci perquè pràcticament no hi ha venda de recanvis i ni assistència tècnica.

Centrotécnica distribueix la marca japonesa Toshiba des de fa més d'un any
Centrotécnica distribueix la marca japonesa Toshiba des de fa més d'un any.

Però Centrotécnica compta amb un ampli equip tècnic ...

És clar, sempre cal tenir un equip tècnic especialitzat i un ampli estoc de recanvis dedicat a la màquina elèctrica Toshiba Machine per si hi ha un accident o fallada però no és res comparat a l'assistència d'una màquina hidràulica. Si aquesta, per exemple, té cinc anys, necessita un treball constant de manteniment de canvis de juntes, bombes, vàlvules, etc., Mentre que la màquina elèctrica no. Si preguntes als japonesos, 'quin és la vida d'un servomotor d'un cargol moviment lineal?', Contesten: 'portem deu anys amb aquesta generació de màquines i mai hem canviat ni una sola peça, al millor d'aquí a cinc anys , diem que duren quinze '. El que és més difícil és explicar al client, és com dir-li 'et venc una taula que no té potes i s'aguanta'. Alguns creuen que no pot ser, però així és!


Des que comercialitzen màquina elèctrica, han apreciat algun canvi en la mentalitat?

Sí, tothom té al cap la màquina elèctrica i tots poden invertir-hi. Primer, per l'estalvi energètic, ja que l'energia costa cada vegada més i incideix molt en la peça produïda. Ara, a més, es parla molt del canvi climàtic i de la importància de l'estalvi energètic ...

Dins de l'elèctrica, què tendències han pogut observar?

La tendència de futur és que en tonatges petits i mitjans, tendirem al model del Japó (i als Estats Units s'està imposant també). Al país nipó les màquines de tonatges inferiors a 200 tones són totes elèctriques. Tant és així que Toshiba, un dels majors fabricants de màquina hidràulica del món, ha deixat de fabricar la hidràulica de menys de 200 tones. És més, fins a les mil tones, al Japó ja tenen un 70 per cent de màquina elèctrica.


Imagen

Però com esmentava abans, Europa està lluny d'arribar als índexs japonesos ...

Aquí a Europa és diferent. Després de realitzar la nostra reunió de vendes constatem que és testimonial. La màquina elèctrica representa un percentatge molt baix, estem molt lluny d'aconseguir el que el Japó ha aconseguit, encara que la tendència és aquesta. I a més, aquí a Espanya i Europa, aquell que no realitzi una peça tècnica tecnològica o d'un alt valor afegit tancarà. La peça barata es farà a l'Est d'Europa oa la Xina i el que no fabriqui una peça tècnica desapareixerà. Per evitar-ho, necessita una màquina amb tecnologia.

És un tipus de client diferent?

No, qualsevol transformador, del sector que sigui, pot emprar injectores elèctriques, és més aquest canvi significa un gran avenç per a la seva planta i els resultats obtinguts, encara que també és cert que clients nostres que per exemple, tenen màquines Boy amb vint i trenta anys d'antiguitat que no tenen ni microprocessador i que no poden treure controlar amb exactitud la qualitat o la producció segueixen treballant.

Però, per què és tan atractiva per al mercat? ¿Com podrien les nostres empreses beneficiar-se d'aquesta tecnologia?

La principal diferència és que en estar tot mogut per servomotors, eliminem molts components per la qual cosa es redueix la probabilitat de patir avaries, trencaments o desgasts amb el temps.

La màquina és en realitat molt més simple però està més capacitada per controlar i oferir fiabilitat i repetibilitat, factors bàsics per a produir peces de plàstic: que la peça sempre sigui igual, que tingui la mateixa dimensió, pes, etc.
I no només això sinó que una màquina hidràulica es mou per oli. Per tant, amb les pressions o amb els canvis de temperatura ambient, aquest canvia de densitat el que fa que el rendiment de les màquines variï i la màquina hidràulica hagi de ser constantment reajustada, fins i tot diverses vegades en un mateix torn de treball. Es produeixen peces defectuoses, o de qualitat variable; hem de parar la producció i reajustar la màquina. En canvi la injectora elèctrica funciona com si fos una màquina-eina de control numèric, és a dir, totes les velocitats, pressions, moviments o distàncies són sempre les mateixes. Poden estar milions de cicles fent sempre el mateix donar cap problema, produint sempre la mateixa peça sense variacions de cap tipus.

El consum també és important ...

És clar. Amb aquesta màquina l'estalvi en el consum energètic suposa fins a un 80 per cent, només pel que fa al corrent perquè després hi ha un altre avantatge i és que la màquina hidràulica necessita refrigeració per a l'oli, de manera que reduïm el consum d'una aigua refrigerada , menor inversió en equips de refredament i una nova reducció en el consum d'energia. La particular tecnologia dels servomotors Panasonic, dissenyats per al seu ús en aquestes màquines i utilitzats exclusivament per Toshiba Machine, no necessiten cap tipus de refredament, ni per aigua ni per aire.

¿Quina idea tenen els espanyols de la màquina japonesa i com està resultant la comercialització de la màquina Toshiba a Espanya?

En el cas d'Espanya i Europa, la marca nipona més assentada és Toshiba Machine. En el passat, aquesta gran marca va tenir un representant a Espanya i es van vendre algunes màquines hidràuliques.
Aquest distribuïdor es va reconvertir en el que actualment és una altra marca alemanya i la Toshiba Machine es va trobar sense un representant ni possibilitat de trobar un altre capaç de portar endavant la representació en el nostre mercat. Hi va haver una mica de confusió entre els clients perquè no és el mateix comprar la peça a un agent local que fer-ho a una de les seus a Europa (Alemanya i Anglaterra) o fins i tot al Japó, per horari, idioma i cost del transport. Actualment, per estar presents en el aquest mercat, ja que l'asiàtic és extens però comença a estar saturat, Toshiba Machine ha potenciat les seves seus a Alemanya i el Regne Unit (operatives des de fa més de 15 anys) i ha nomenat representants en diferents països; confiant el marcatge espanyol a CTServicio-Centrotécnica, que amb més de trenta anys d'experiència i una sòlida estructura tècnica i de vendes, garantim als clients el subministrament de màquines i prestació de servei post venda al més alt nivell. A més, som autònoms, fem la posada en marxa, ens encarreguem de la formació, comercialitzem, negociem i fins i tot financem la maquinària. El client tracta directament amb nosaltres, els donem el servei, la garantia, tenim recanvis en stock, documentació i tècnics especialistes formats per la marca.

Han obert recentment un centre de postvenda ...

Sí, per a la zona de Llevant. Tenim un tècnic des de fa anys a la zona de Valladolid per a les zones centre, Galícia i Castella. Allà tenim instal moltes màquines Italtech de gran tonatge en diverses fàbriques com Renault, Peguform, Visteon o Plastic Omnium, entre altres empreses. Són màquines grans que treballen 24 hores al dia per al sector de l'automoció i necessiten una assistència ràpida.
A la zona de Llevant tenim un acord de col·laboració amb una empresa establerta, oferint un servei amb sis persones. També oferim un servei d'atenció al client telefònic de 24 hores. El 75 per cent dels problemes es resolen per telèfon i és gratuït per al client.

Pel que fa a les gammes Toshiba, què tonatges implementen el seu catàleg?

En màquina totalment elèctrica el tonatge més comercial és el que va de les 100 a les 450 tones, tot i que la gamma comença en 20 arribant fins a les 850 tones en Toshiba Machine. Aquesta signatura fabrica també màquines híbrides en les quals el 90 per cent de la màquina és elèctrica fins a les 3.500 tones. És dels pocs fabricants del món que ho fan i l'únic japonès que ve a Europa amb aquest producte.
La màquina que més se subministra és la de 100-160-220 tones, encara que l'avantatge de disposar de màquines de major tonatge totalment elèctriques, que pocs fabricants produeixen, obre unes possibilitats molt interessants per als qui treballen amb motlles grans. Són les que més entrada tenen en el mercat, que d'altra banda, és el més ampli i on hi ha més competència, tant en elèctrica com en hidràulica.

¿Centrotécnica participarà a Equiplast 2008?

Sí Ja estem preparant la fira. Tindrem un estand de 400 metres quadrats que comptarà amb diverses sorpreses. Pensem que hi haurà un canvi de mentalitat després de la fira, quan els clients vegin que totes les empreses comercialitzen màquines elèctriques.
En el futur, d'aquí a vint anys en tonatge mitjà i petit (entre 100 i 300 tones), el 50 per cent de les màquines seran elèctriques, segur.

Centrotécnica ve organitzant de manera continuada i últimament durant el mes d'abril jornades tècniques personalitzades a les seves instal·lacions de Viladecans (Barcelona) on dóna a conèixer els seus injectores elèctriques en funcionament, protagonitzada per la nova generació d'injectores elèctriques Toshiba de la sèrie EC NII.

La precisió assolida per les unitats productives de Toshiba Machine, són una de les característiques principals per les quals l'empresa japonesa, s'ha convertit en proveïdor habitual dels principals transformadors tècnics de tot el món.

foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Química

    09/05/2024

  • Newsletter Química

    02/05/2024

Enllaços destacats

Energética XXI - Ecoconstrucción - Industria Cosmética - Omnimedia, S.L.AWA Show2beSmagua - Feria de ZaragozaAchemaSalón de gas renovable

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis