Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La balanza exterior del sector de bienes de equipo consigue un saldo histórico del 100%
Segons l'avanç de resultats de l'exercici 2013, el sector va obtenir uns ingressos de més de 36.000 M€ per exportacions

La balança exterior del sector de béns d'equip aconsegueix un saldo històric del 100%

Redacció Interempresas25/03/2014

La Associació Nacional de Fabricants de Béns d'Equip (Sercobe) presenta les xifres que recullen les seves previsions de tancament de l'exercici 2013. Les dades provenen d'una enquesta realitzada, en els mesos d'octubre-desembre del passat any, a 140 empreses del sector. Una mostra la facturació conjunta de la qual supera els 21.600 milions d'euros i amb una estructura laboral de 91.130 llocs de treball directes.

La demanda interna no aconseguia un signe positiu des del 2010

La demanda interna no aconseguia un signe positiu des del 2010.

Les dades recollides per Sercobe reflecteixen una positiva evolució de la indústria espanyola de béns d'equip durant 2013, la qual cosa compensa la reculada experimentada l'any precedent. La facturació ha crescut un 0,5%, la qual cosa suposa un total de 49.280 milions d'euros. Previsiblement aquesta dada indica un canvi de tendència en la seva evolució considerant la caiguda del 5,2% soferta en 2012.

En aquest sentit ha estat rellevant la línia de contenció de preus mantinguda per les empreses per assegurar uns nivells adequats de competitivitat als mercats exteriors. De fet, la indústria de béns d'equip contínua sent la que més exporta del nostre país amb un pes del 19% sobre el total. cal ressenyar que en 2013 ha aconseguit, per primera vegada, un saldo positiu del 100,6% en la seva balança exterior. I és que les seves exportacions han aconseguit un nou increment del 9,4%, que se sumeixi al 5,1% obtingut en 2012. Això suposa uns ingressos de 36.178 milions d'euros.

Quadro resum de l'avanç de resultats 2013
Quadro resum de l'avanç de resultats 2013.

La demanda interna canvia de signe per primera vegada des de 2010

El mercat intern, per la seva banda, ha romàs feble encara que ha moderat les reculades. Les dades de Sercobe de l'últim terç de 2013 indiquen que s'està reactivant la demanda interna amb la xifra d'importació en signe positiu. Aquesta ha millorat 12 punts percentuals en passar del -7,8% obtingut en 2012 al 5,1% de l'exercici analitzat. La patronal estima que el valor de les importacions de 2013 va ser de 35.952 milions d'euros.

L'anàlisi de les dades que realitza l'Associació Nacional de Fabricants de Béns d'Equip destaca que la contracció del sector podria haver tocat sòl durant 2013. La patronal augura una recuperació de l'economia si es confirma l'expansió econòmica dels principals mercats europeus, els seus principals clients, i no es materialitzen les amenaces sobre els emergents.

Des de Ssercobe s'ha lloat l'esforç de les empreses espanyoles per millorar la seva capacitat productiva i modernitzar els seus actius per a la fabricació de béns de consum. Aquest fet està contribuint en gran mesura al repunt de la inversió al nostre país, després de dos anys d'escassetat, i a afrontar el present any amb certes dosis d'optimisme.

La patronal augura una recuperació de l'economia si es confirma l'expansió econòmica dels principals mercats europeus, els seus principals clients...
La patronal augura una recuperació de l'economia si es confirma l'expansió econòmica dels principals mercats europeus, els seus principals clients, i no es materialitzen les amenaces sobre els emergents.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Química

    19/09/2024

  • Newsletter Química

    12/09/2024

Enllaços destacats

Salón de gas renovableSmagua - Feria de ZaragozaAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis