Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Marina Beltrán, responsable del Departamento de Comunicación de Jamón Salamanca
"La cultura de l'ibèric s'ha convertit en tot un art i una forma de vida"

Entrevista a Marina Beltrán, cap del Departament de Comunicació de Pernil Salamanca

David Pou26/07/2010

26 juliol 2010

Va ser durant la passada edició d'Alimentaria 2010 quan l'empresa Pernil Salamanca, integrada en el Grup Mariano Rodríguez Sánchez (MRS), va rebre una excel lent notícia: la Junta de Castella i Lleó li donava autorització per a disposar del seu propi laboratori d'aliments, unes instal·lacions dedicades exclusivament al ibèric. Aquesta fita suposa que la indústria càrnia podrà realitzar analítiques, no només del seu producte, el porc ibèric, sinó també d'altres aliments i d'altres empreses externes. Per aconseguir aquesta autorització, el departament de qualitat de l'empresa salmantina va haver de presentar diversos documents i demostrar tant la qualificació del personal, com l'alta tecnologia emprada en maquinària i materials. La cap del Departament de Comunicació de Pernil Salamanca, Marina Beltrán, analitza per Interempreses quins són els objectius del nou departament i quins els reptes de la 'cultura de l'ibèric'.

Com va sorgir la idea de crear un laboratori del pernil?

En realitat no és un laboratori del pernil. És el laboratori propi que tenim a Jamón Salamanca. Des d'aquí es fan multitud de mostres necessàries per mantenir els nostres alts estàndards de qualitat. Hem estat autoritzats com a laboratori per la Junta de Castella i Lleó, i podem fer analítiques pròpies i també per a altres clients. Som el major complex integrat d'ibèric del món i era una cosa molt esperat.

Quins projectes es pretén desenvolupar i en què consisteix aquest espai dedicat exclusivament a aquesta part tan cobejada del porc?

Com comentava, aquesta autorització suposa un pas més en la nostra aposta per la qualitat. Fins ara estàvem realitzant analítiques en empreses i laboratoris autoritzats i ara, amb aquesta homologació, no només podem fer-ho per nosaltres mateixos sinó també per a altres indústries càrnies.
"Som el major complex integrat d'ibèric del món i l'autorització per a disposar del nostre propi laboratori era una cosa molt esperat"

Al pernil se li ha investigat molt, però què facetes del pernil queden encara per conèixer?

Crec que realment moltíssimes.

Què té un pernil espanyol que per exemple no pugui oferir un pernil xinès?

Nosaltres només ens dediquem al ibèric i pernil ibèric, fins ara, només es fa a Espanya. La diferència no només pel que fa a qualitat, sinó pel que fa a gust i propietats saludables, és evident.
Valturra Ibèrics en la marca que comercialitza Pernil Salamanca
Valturra Ibèrics en la marca que comercialitza Pernil Salamanca.

Valturra Ibèrics és la marca visible d'una empresa, Pernil Salamanca, que està a punt de complir 30 anys. Com ha evolucionat la cultura de l'pernil al nostre país i fora del nostre país en els darrers anys?

Jo parlaria de la cultura de l'ibèric que s'ha convertit en tot un art i una forma de vida. L'ibèric ha estat descobert pel gran públic en els últims anys la mateixa manera que per la resta del món. També ha estat un gran descobriment la carn fresca ibèrica. Els millors restaurants ja compten de forma permanent en les seves cartes amb delícies com la presa o el secret ibèrics.

El negoci del pernil segueix sent un dels més rendibles de la indústria càrnia?

El 2009 ha estat un any molt difícil per a Espanya, en general, i per als productors de l'ibèric en particular. El sector va créixer brutalment arribant a la sobreproducció i la caiguda de preus, deixant a moltes empreses amb greus dificultats. Actualment es va remuntant esperant que aquest 2010 s'estabilitzi el mercat.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria Cárnica

    19/09/2024

  • Newsletter Industria Cárnica

    12/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis