Rentokil Initial España, S.A. - Insecticides

Tractament de plagues per a la fusta: perfecta identificació de l'agent que està causant el dany

Fotografia de Tractament de plagues per a la fusta
En plantejar el control d'una plaga d'organismes xilófagos resulta de vital importància efectuar un correcte diagnòstic, que comprèn els següents aspectes:

Identificació de l'agent destructor

Avaluació de danys

Localització i supressió de fonts d'humitat

Identificació de l'agent destructor

Aconseguir una perfecta identificació de l'agent que està causant el dany és fonamental per diverses raons, entre les quals convé destacar la diferent biologia dels mateixos. Com veurem més endavant, això ens porta al fet que tant els mètodes de tractament com els productes utilitzats o les condicions d'aplicació, poden variar en funció de quin sigui l'organisme present.

Per fer una correcta identificació, és necessari comptar amb personal suficientment preparat i amb experiència en aquest camp.

A més, per disposar d'una eficaç eina de treball, hem participat en un projecte europeu, dins del programa CRAFT per desenvolupar un sistema no destructiu de detecció d'insectes.

Existeix un detector d'activitat d'insectes, basat en el tractament dels sons característics que emeten (freqüència i intensitat). Això ens permet identificar a l'insecte causant del dany i fins i tot donar una xifra del grau d'activitat de la plaga.

Entre els avantatges que ens proporciona aquest instrument, podem esmentar els següents:

Procediment no destructiu

Senzillesa de manipulació

Diagnòstic ràpid i fiable

Permet comprovar l'eficàcia aconseguida en els tractaments realitzats.

Avaluació de danys

Per a aquesta labor disposem d'un detector desenvolupat per la nostra empresa i que suposa una novetat mundial.

Consisteix en un dispositiu d'emissió – recepció d'ones electromagnètiques per mesurar trencaments i danys interns produïts per humitats, fendas o atacs d'insectes xilófagos o altres causes.

Els insectes en els seus atacs originen cavernes, galeries i aserrinamientos. Aquests produeixen en l'aparell assenyalis que en realitzar el canvi d'orientació de l'emissió donen mitjanes de senyal molt alts, detectant amb claredat el grau de destrucció de la fusta i en molts casos la seva ràpida factura.

Fuentes d'humitat

La humitat de la fusta posada en obra és un factor fonamental per aconseguir la seva adequada conservació. La humitat excessiva pot provocar “moviments” en les peces alhora que crea l'hàbitat idoni per al desenvolupament d'organismes xilófagos tals com termes i fongs de pudrición.

L'adopció de mesures correctores i preventives que mantinguin la humitat dins dels límits adequats, constitueix una eina valuosíssima per garantir la durabilitat de la fusta.