Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Vicente Peris Alcayde, presidente de Iberflora
“Iberflora es converteix de nou en el millor termòmetre del sector, una mica més que necessari en una conjuntura com l'actual”

Entrevista a Vicente Peris Alcayde, president d'Iberflora

David Pou14/09/2012
L'horticultura ornamental sempre ha estat un dels eixos de Iberflora, però en aquesta 41 edició, que se celebra en Fira de València del 3 al 5 d'octubre, el protagonisme serà encara més significatiu. Hem repassat amb el president del certamen, Vicente Peris, com s'ha treballat perquè elements com la flor tallada i l'horticultura urbana tinguin especial visibilitat per als expositors i visitants de la present edició.
Vicente Peris Alcayde, president d'Iberflora
Vicente Peris Alcayde, president d'Iberflora.

La flor tallada és una de les grans protagonistes d'aquesta nova edició d'Iberflora. Com s'ha desenvolupat la campanya de captació d'expositors? A quines activitats podrà assistir el professional d'aquest segment de l'horticultura ornamental?

Iniciem el contacte amb els floristes a partir de la nostra voluntat de comptar amb una mostra que englobi a tots els segments representats en el sector verd, i per descomptat, el sector de la flor exerceix un paper primordial. Però molt aviat ens hem adonat que els professionals de la floristeria no solen acudir a fires professionals atrets fonamentalment per una àmplia oferta de flor tallada, sinó i sobretot per activitats que els puguin aportar nous enfocaments o coneixements sobre la seva activitat. Per això aquest any expliquem d'una banda amb la Ronda del Florista, un espai en el qual es reuniran els proveïdors de les floristeries. Però també amb un cuidat programa de demostracions d'art floral en el qual cal destacar la presència de Sergey Karpunin, un dels dissenyadors d'art floral més famosos del món. Som conscients de l'interès que va a despertar la intervenció de Karpunin i per a nosaltres és tot un honor comptar amb la seva presència.

S'havia perdut potser la presència de la flor en les edicions dels últims anys?

La principal causa de l'absència dels professionals de la flor en Iberflora obeïa a les dates de celebració del certamen. La mostra coincidia en el temps amb la campanya de Tots els Santos, i per descomptat davant un moment tan important per a la venda de flors com aquesta festivitat era impossible atreure la presència d'aquests professionals. No obstant això, i gràcies a que definitivament hem mogut les dates d'Iberflora a principis d'octubre, creiem que la mesura es va a traduir en una significativa afluència de floristes i altres professionals que intervenen en aquest segment.

Imagen

Iberflora ha estat també en els últims anys punt de trobada dels vivers més importants del nostre país. Quines mostres tenim en aquesta edició?

No em cansaré de repetir la ja famosa frase de “ens veiem en Iberflora” perquè així ha estat fins ara la fira, una cita ineludible per al sector i punt de referència per als professionals, no solament de l'àmbit nacional sinó també de la resta de països europeus. Aquest any a més l'expectació serà major perquè són molts els assistents que pensem va a reunir la mostra en ser el millor termòmetre del sector, una mica més que necessari en una conjuntura com l'actual. Aquest any a més van a venir personatges tan singulars com per exemple el jardiner real de Qatar.

D'altra banda i si per mostres es refereix vostè a les activitats que tenim previstes en 2012, el nostre programa ve carregat de suggeridores propostes: des de la recreació d'un hort urbà al lliurament dels Premis Iberflora Innovació; un recorregut virtual pel millor model de garden center del segle XXI; una proposta de rotondes sostenibles realitzades amb material vegetal propi de l'àrea mediterrània; una passarel·la de novetats que reunirà les innovacions més destacades de la fira i com a gran novetat la recreació en viu d'un centre de producció viverística que mostrarà la cadena de valor d'aquesta activitat.

Una de les novetats és la recreació d'un hort urbà. Aquest espai és conseqüència de la creixent demanda per aquest tipus d'espais en els entorns particulars de les ciutats?

Sí, per descomptat. Existeix un creixent interès per part del consumidor urbà per conrear els seus propis productes a casa i tenint en compte l'actual conjuntura econòmica això es converteix en una molt bona oportunitat per al sector que no hem de perdre de vista. Per això, Iberflora aquest any alberga la recreació d'un hort urbà i fins i tot anem a anar més lluny amb l'organització d'un 'showcooking', en el qual prestigiosos cuiners ens delectaran amb les seves creacions realitzades amb productes de la nostra particular horta.

A més de l'activitat expositiva que es viurà en Fira de València del 3 al 5 d'octubre, a quines jornades tècniques i trobades relacionades amb l'horticultura podrà assistir el professional?

Dins del nostre programa oficial de conferències anem a comptar amb una xerrada molt interessant sobre el picudo vermell, impartida per una empresa de Catalunya. I des de Fepex es va a presentar la seva nova certificació mediambiental, el PPQS, que s'engegarà en breu. Així mateix i com li deia anteriorment, hem organitzat en col·laboració amb l'AECJ un Garden Center, que guiarà a la distribució en les millors tècniques per rendibilitzar i treure el màxim partit dels seus establiments. I també li avançava que anem a recrear un centre de producció viverística amb el qual volem incidir en la importància de la R+D+i en la cadena de valor de l'activitat del viver. D'altra banda anem a disposar d'un corner que facilitarà la trobada i l'intercanvi d'idees entre oferta i demanda. Com veu l'activitat va a ser frenètica en aquesta 41ª edició.
Imagen

En la presentació es va dir que arribat aquest moment Iberflora necessitava una renovació profunda. En què notarà l'expositor i el visitant professional aquests canvis?

Doncs sobretot en un ritme d'activitats paral·leles que no van a parar ni un minut durant les tres jornades de celebració del certamen. I que estem segurs van a donar una embranzida nova al sector en un moment en el qual qualsevol coneixement afegit o nova aportació pot suposar un pilar important sobre el qual recolzar-se per seguir endavant. A més li recordo que l'oferta s'enriquirà amb la celebració paral·lela de la Fira Internacional del Bricolatge, Eurobrico. Són moltes les sinergies que es van a donar gràcies a la simultaneïtat de les dues mostres.

Empreses o entitats relacionades

Iberflora

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades