Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Guillermo Antelo, gerente de Tarongino
“El nostre vi de taronja sorprèn per la seva suavitat i lleugeresa”

Entrevista a Guillermo Antelo, gerent de Tarongino

Irene Relda12/12/2013

Va venir de taronja. Sí, va venir elaborat amb suc de taronges ecològiques de la zona de Llevant. “Si d'un most s'elabora el vi, d'un suc de taronja, segur que havia de sortir alguna cosa igual de meravellós i interessant”, explica a Interempresas Guillermo Antelo, gerent de Tarongino. La idea va sorgir fa dos anys i des del passat mes de juny ja és una realitat.

Guillermo Antelo, gerent de Tarongino
Guillermo Antelo, gerent de Tarongino.

En l'última edició de BioCultura van donar a conèixer el seu vi de taronja. Què és exactament?

Tant el producte que elaborem, Tarongino, com el seu procés és similar al vi de raïm, és a dir, una fermentació natural on el sucre d'una fruita molt madura es transforma en alcohol. L'única cosa que ho diferencia del vi tradicional és que canviem el raïm per les nostres taronges i mandarines ecològiques conreades en els camps que tenim a València.

La gent creu al principi que es tracta d'un licor destil·lat amb taronja o un vi blanc aromatizado amb taronja, però no és gens d'això. L'únic ingredient de Tarongino és el suc de taronja o suc de mandarina clementina. Tarongino de taronja aconsegueix 9 graus i Tarongino Clementina, 7.

Diu que conreen taronges i clementines. Com sorgeix la idea d'elaborar vi amb elles?

Des de 2004 conreem tots els nostres cítrics en agricultura ecològica i hem estat pioners en la venda de taronges online a través de la nostra web www.naranjasche.com. La idea és simple, però amb tanta taronja que tenim a València a ningú se li havia ocorregut. Si d'un most s'elabora el vi, d'un suc de taronja, que és una beguda de les més sanes, naturals i riques que podem trobar al món, segur que havia de sortir alguna cosa igual de meravellós i interessant que el vi. Així que fa un parell d'anys ens vam posar a la feina i comencem les proves. Hem realitzat una forta inversió, entorn dels 250.000 euros, i dedicat moltes hores del nostre treball a recerca, però l'esforç ha valgut la pena.

Tarongino es produeix amb suc de taronges ecològiques. Què caracteritza a les seves taronges?

Les taronges i mandarines de València són conegudes per la seva gran qualitat. La zona de Llevant posseeix un microclima perfecte per al cultiu de cítrics i això es nota en el seu sabor. Si a això li vam sumar que el cultiu ecològic aporta major contingut en minerals, vitamines i suc, a més de ser respectuós amb el medi ambient, el resultat és el millor suc per a l'elaboració de Tarongino, baixa acidesa, alt contingut en fructosa, concentracions elevades de potassi i magnesi, que atorguen als nostres brous el seu cos i paladar característics.

Imagen

Quin està sent l'acolliment d'aquest nou vi?

Estem molt agraïts perquè l'acolliment està sent fantàstica. El públic es queda molt sorprès per la seva suavitat i lleugeresa. El sabor sorprèn gratament ja que el paladar no té referència.

I a què sap? Com és la seva aroma?

Usem la millor matèria primera. Conreem partides específiques de taronges i mandarines, controlant tot el cicle productiu, el seu pH, acidesa i maduresa per recol·lectar-les al moment òptim per sotmetre-les a fermentació. A la vista presenta color ambarino amb lleugers reflexos daurats i amb una llàgrima densa i lenta. En nas, emergeixen les aromes cítriques conjugades amb un carrusel de lleugeres notes a codony, mel i flor del taronger. Finalment, en boca s'expressa amb una frutosidad llarga i persistent, amb un final en boca que recorda la flor de la flor del taronger juntament amb la pell de les nostres taronges i clementines.

A quin tipus de plats pot acompanyar Tarongino? Amb què combina millor?

És una beguda molt nova i estem treballant constantment amb varis dels millors cuiners espanyols per trobar nous maridatges i explotar tot el seu potencial. És perfecte per a aperitius, còctels i postres, i pot combinar a la perfecció amb un formatge tendre, una mica de marisc, foie o ànec. Amb postres de xocolata és una delícia. Algunes idees per usar Tarongino en la nostra cuina: aderezos d'amanides, macedònies o còctels amb ginebra.

Irrompen en un mercat amb molta competència. Què esperen? Amb què es donarien per satisfets?

L'oferta actual de vins és enorme, amb una qualitat excepcional, no crec que siguem en absolut competència. Tarongino és una oferta complementària a la del vi tradicional. Les nostres expectatives ja s'han complert, l'única cosa que preteníem era elaborar alguna cosa tan excepcional com els és un bon vi, però amb taronja. Això és el que hem aconseguit, a partir d'aquí, la resta de coses i l'èxit estan assegurats.

L'elaboració

El procés per elaborar Tarongino és similar al del vi: s'esprem la fruita i el suc se sotmet a fermentació a temperatura controlada durant uns 25-30 dies. “Cal tenir en compte que és molt més exclusiu que el vi de raïm, per la qual cosa necessitem cinc quilograms de taronges per fer un sol litre de Tarongino”, apunta Antelo. Posteriorment, es deixa reposar uns 10-20 dies perquè el producte s'assenteix i així poder eliminar les parts més tèrboles. Es realitzen diversos tràfecs a intervals de cinc dies. “El procés de filtrat també és més costós, filtrem fins a quatre vegades. Finalment, s'embotella. Tot el procés ve a durar uns tres mesos d'intens treball”, assenyala.

En l'actualitat, Tarongino produeix uns 2.000 litres mensuals. En aquest sentit, el gerent de Tarongino explica: “No ens preocupa la quantitat d'ampolles produïdes, es tracta d'una elaboració totalment artesanal, on preval la paciència i el bon fer tots els que elaborem Tarongino”.

Imagen

Quin és el perfil del consumidor d'aquest tipus de vi?

Una persona jove, amb vitalitat, a la qual li agrada provar coses noves.

On es pot adquirir el seu vi?

Es ven en les millors tendeixis gourmet. També tenim venda a través de la nostra web.

I exporten?

Comencem la venda al juny, així que portem molt poc temps al mercat, però ja estem venent a França, Regne Unit i Dinamarca. Al gener, començarem a enviar a Canadà i països d'Europa de l'Est. De fet, ja estem havent de posar les comandes grans en llista d'espera.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades