Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Identifican genes implicados en la podredumbre blanda de la patata

Identifiquen gens implicats en la podridura tova de la patata

14/05/2012

14 de maig de 2012

Una de les infeccions microbianes més freqüents entre espècies d'interès per als agricultors, com la patata, és la podridura tova d'algunes de les seves zones que fa que el cultiu quedi inutilitzat. Un equip d'investigadors del Centre de Biotecnologia i Genòmica de Plantes de la Universitat Politècnica de Madrid (CBGP, UPM-INIA) i del James Hutton Institute d'Invergowrie (Escòcia) ha estudiat la resposta d'una dels bacteris responsables d'aquest fenomen, 'Dickeya dadanti 3937', davant els agents de defensa dels vegetals als quals infecta.

'D.dadantii' és un dels agents causals de la podridura tova dels vegetals, que es produeix a tot el món i ocasiona unes pèrdues totals superiors a qualsevol altra malaltia bacteriana. S'ha identificat com un problema emergent a Europa, inclosa Espanya. Les malalties produïdes per bacteris són particularment difícils de controlar a causa que es reprodueixen exponencialment en condicions favorables i al fet que hi ha molt poques substàncies agroquímicas efectives contra aquestes.

L'equip d'experts, liderat per la professora de la Universitat Politècnica de Madrid Emilia López-Solanilla, ha analitzat el transcriptoma, és a dir el conjunt de gens que expressa el bacteri quan està exposada als pèptids antimicrobianos, proteïnes que formen part del sistema de defensa de la planta.

Imagen
Després d'una primera anàlisi que va identificar 36 gens sobrexpresados en el bacteri durant el seu enfrontament amb les defenses vegetals, els investigadors van escollir 5 gens que representaven tota la gamma d'accions que es desencadenaven en el bacteri Dickeya dadanti 3937. Després de generar ceps amb els gens alterats, es van injectar en diversos cultius (patata, endívia i violeta africana), i es va observar si seguien sent capaces d'infectar a la planta i de lluitar contra els pèptids del sistema defensiu del vegetal. Els resultats de l'estudi van demostrar que els bacteris genèticament modificats eren menys virulentes i presentaven una menor resistència a les defenses de la planta. A més, els investigadors van descobrir que les defenses del vegetal no solament lluiten contra el sistema del bacteri, sinó que també indueixen en ella una resposta que fa que es torni més virulenta, de tal manera que, quan Dickeya dadanti 3937 entra en contacte directe amb l'organisme al que va a infectar, desencadena una resposta global que fa que, si el bacteri ja ha estat exposada prèviament als pèptids antimicrobianos de la planta, sigui capaç d'esquivar la seva acció i augmentar la seva virulència.

Per a la professora de la UPM Emilia López-Solanilla, la importància d'aquest treball radica que “permet establir quins són els gens que intervenen en el procés d'infecció de la planta, aquells que contribueixen al fet que puguin enfrontar-se a les defenses vegetals i els que li porten a adaptar-se al sistema immune vegetal i augmentar la seva virulència”. Gràcies a això, explica, es podran buscar noves dianes de tractament més efectives, enfront d'aquestes infeccions.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades