Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Semillas Fitó lidera la innovación en melón con novedades en los principales segmentos del mercado
El desenvolupament de noves varietats de meló és una dels senyals d'identitat de la companyia

Llavors Fitó lidera la innovació en meló amb novetats en els principals segments del mercat

Redacció Interempresas09/05/2012

9 de maig de 2012

Llavors Fitó és una de les empreses pioneres en el desenvolupament de noves varietats de meló. Des que en els anys 70 desenvolupés els primers híbrids F1 de meló fins a arribar a formar part en l'actualitat de projectes com Melonomics, que ha seqüenciat el genoma complet del meló, per a la companyia aquesta cucurbitácea ha estat un dels seus pilars de creixement i inversió en R+D+i. Repassem aquí les principals novetats per a aquesta campanya.
En Llavors Fitó el desenvolupament de noves varietats de meló és una dels senyals d'identitat de la companyia. En aquest moment s'està treballant en el desenvolupament de novetats en més de set segments de mercat: Pell de Gripau, Retatos, Cantalupos, Gàl·lia, Kirkagaç, etc. Aquest esforç contínuo en R+D+i per al desenvolupament de noves varietats està donant resultats molt satisfactoris, ja que Llavors Fitó compte ja amb varietats que tenen més de 10 anys d'antiguitat en la seva portfolio i que encara s'estan venent. Però, alhora, cada any es presenten varietats noves al mercat que ràpidament tenen èxit entre els productors.
Si parlem dels principals segments del mercat en els quals treballa la companyia, en meló groc Llavors Fitó destaca a nivell mundial per la seva posició capdavantera en les produccions sud-americanes en contra-estació amb la varietat Goldex, així com en meló per a hivernacle d'Almeria amb les varietats Indálico i Malerva, o la varietat Soleares a Múrcia i Ciudad Real a l'aire lliure. Amb totes aquestes varietats, Llavors Fitó és la multinacional que actualment ha aconseguit subministrar meló Groc a la cadena agroalimentària durant tot l'any.
Les varietats Indálico i Malerva són molt valorades per a l'exportació
Les varietats Indálico i Malerva són molt valorades per a l'exportació.
En Pell de Gripau, la companyia va crear el primer híbrid en aquest segment, destacant en l'actualitat varietats com Linor, Kanela, Seda, i Digital. Per a aire lliure es va presentar el passat any la varietat Rabal per a la zona de Múrcia en sembres mitjanes i Garceran para sembres tardanes. Entre les novetats d'aquest any en Pell de Gripau cal destacar Tintorer, una varietat precomercial per al segment de sembres de maig a la zona de La Manxa, que presenta una molt bona poscosecha (no dóna problemes d'avinado). També cal destacar la varietat Campanu, un meló petit (d'1 a 1,5 kg), arrodonit, escripturat i amb molt bon sabor.
Tintorer (esq.) i Campanu (dta.) són dues de les varietats més destacades en Pell de Gripau
Tintorer (esq.) i Campanu (dta.) són dues de les varietats més destacades en Pell de Gripau.
Per al segment dels Gàl·lia, Llavors Fitó destaca en vendes a Orient Mitjà, amb la varietat tradicional Brimos, i en l'actualitat la companyia ha irromput al mercat del Gàl·lia Llarga Vida, amb la varietat Pizarro, per a aire lliure a Múrcia i sembres mitjanes, i la varietat Atienza, tant per a Múrcia com La Manxa, en sembres tardanes. Finalment, en Cantaloupe, la novetat és Katrina per al segment tradicional o charentais.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades