Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a COAG-IR reclama nuevamente un gasóleo profesional
L'augment de l'IVA recaptat pel Govern com a conseqüència de l'encariment del gasoil agrícola en l'últim any és major que les ajudes concedides al sector

COAG-ANAR reclama novament un gasoil professional

HorticomNews13/09/2005

13 de setembre de 2005

COAG-ANAR Castella-la Manxa denuncia que en l'últim any, el Govern ha recaptat de l'ordre de 95 milions d'euros més que en el mateix període anterior en concepte d'IVA sobre el gasoil B consumit pels agricultors... gairebé el doble del que han suposat les ajudes directes concedides al sector per pal·liar la crisi provocada per l'encariment del combustible agrícola.

COAG-ANAR Castella-la Manxa denuncia que en l'últim any, d'agost del 2004 a agost del 2005, el Govern ha recaptat de l'ordre de 95 milions d'euros més que en el mateix període anterior en concepte d'IVA sobre el gasoil B consumit pels agricultors... gairebé el doble del que han suposat les ajudes directes concedides al sector per pal·liar la crisi provocada per l'encariment del combustible agrícola, que han suposat 57,2 milions d'Euros.

Segons les dades manejades per COAG-ANAR, en funció dels preus mitjans i consums del Gasoil agrícola realitzats durant el període que intervé entre agost de 2004 i agost de 2005, la Hisenda pública podria haver recaptat en concepte d'IVA sobre aquest combustible de l'ordre de 514 milions d'euros, la qual cosa suposaria 95 milions d'euros més que en el període entre agost de 2003 i agost del 2004. Aquesta quantitat és bastant superior, gairebé el doble de les ajudes concedides al sector per pal·liar la pujada del gasoil i uns altres inputs acolliments al reglament de mínimis“, per la qual cosa, des d'aquest punt de vista pot dir-se que el Go-bierno surt beneficiat de la crisi.

En aquests últims dotze mesos, l'IVA recaptat pel gasoil agrícola consumit a Castella-la Manxa s'eleva a uns 63,5 milions d'euros; mentre que en els dotze immediatament anteriors va ser de 48,6 milions d'euros. És a dir el Govern ha augmentat la seva recaptació per IVA del combustible agrícola que els caste-pla-manxecs hem gastat en gairebé 15 milions d'euros.... mentre que les ajudes al gasoil aprovades per a Castella-la Manxa suposen un muntant de 8,2 milions d'euros. Ajudes que, d'altra banda, ni siquie-ra han estat cobrades a dia d'avui pels agricultors a pesar que el pagament ja ha estat anunciat per l'Amb-sejería d'Agricultura.

Des que va començar l'escalada de preus del Gasoil agrícola, l'any 1999, el Govern pràcticament ha doblegat la seva recaptació anual per IVA del gasoil B, dels 224 milions recaptats a Espanya en 1999, als 436 del 2004. Això representa que al llarg d'aquests 6 últims anys, l'encariment del gasoil B li ha representat a les arques de l'Estat un total de 616 milions euros més, que no hauria obtingut d'haver-se mantingut estable el preu del combustible.
 
A la vista d'aquestes dades, COAG-Iniciativa Rural es reitera qualificar de cicatera l'actitud que el Govern ha manifestat envers el sector agrari en l'assumpte de la crisi del gasoil i la insuficiència i ineficàcia de les ajudes de caràcter conjuntural que fins ara s'han engegat. És per això que nostra organitza-ción segueix insistint que la solució més adequada a aquesta qüestió és l'establiment d'un gasoil professional agrícola, subjecte a una molta menor càrrega d'impostos.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades