Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Rehabilitación paisajística del paraje natural 'Els Pintes'
L'Escola Taller comença els treballs en un antic bosquecillo format per Pinus halepensis

Rehabilitació paisatgística del paratge natural 'Els Pintis'

Miguel Machí Sebastián,Pablo Esparza Torres12/04/2005

Tant la realització dels treballs, com el resultat final del bosc, ha estat espectacular i una gran alegria per als veïns de la població que tornen a rememorar aquells temps en els quals en les estones d'oci s'apropaven a aquesta zona a la recerca de repòs i tranquil·litat.


L'Escola Taller “Els Pinets” de Carlet (València) ha començat els treballs de rehabilitació paisatgística del paratge natural “Els Pintis”, un antic bosquecillo format per Pinus halepensis de més de 25 m d'altura, que donen recer als antics dipòsits d'aigua potable d'aquesta població ribereña de la província de València.

Donat el caràcter de bosc que formen els exemplars descrits, aquests havien sofert diferents malalties i deformacions produïdes per falta de llum, atac de fongs i insectes i ferides no cicatritzades causades per rozaduras entre branques. Criteris poc professionals quant a la forma d'executar la poda en els arbres, també havien produït degeneracions en aquests meravellosos exemplars de Pinus halepensis.


L'equip tècnic de la  Escola Taller “Els Pintis” va realitzar una anàlisi exhaustiva de cadascun dels arbres d'aquest paratge, abans de procedir a desenvolupar l'actuació, detectant possibles malalties, deformacions i branques que poguessin causar qualsevol risc, així com els exemplars que a causa de la seva problemàtica, no tenien més solució que el seu abatiment, sabent que aquesta és una solució dràstica i que es realitzaria solament en cas d'extrema necessitat. Tot això ha estat treballat en vistes a l'ús futur al que es va a destinar a aquest pulmó verd de Carlet,  ús com a zona de descans i amb un important component didàctic.

En aquest estudi es va determinar que operacions de poda s'havien de realitzar i baix quins criteris es treballaria per a això va comptar amb la presència de dues arbolistas valencians de reconegut prestigi com Paco Huesca i Cristóbal Marcos, podadores certificats per la Societat Espanyola d'Arboricultura i assidus en competicions en la matèria.

El sistema de grimpa no agressiva, es va convertir en el model a seguir per a la realització dels treballs, atès que la proximitat dels exemplars, així com la seva altura i els elements confrontants impedien realitzar la restauració per mitjans mecànics.



El descens de les branques tallades, així com l'abatiment dels exemplars més danyats, s'ha realitzat de forma controlada, utilitzant els mitjans tècnics més apropiats, actuals i innovadors com a llançament d'hondillas, salva-cambium, bloqueadores, tirolinas, corrioles simples i autobloqueantes, descensores asseguradors autofrenantes, ochos, tubs, plaques giratòries, cèrcols cosits, caps d'ancoratge, poliplastos, etc.



Tant la realització dels treballs, com el resultat final del bosc, ha estat espectacular i una gran alegria per als veïns de la població que tornen a rememorar aquells temps en els quals en les estones d'oci s'apropaven a aquesta zona a la recerca de repòs i tranquil·litat. Però sens dubte, la major satisfacció ha estat per als docents de l'Escola, que han pogut comprovar com les alumnes, han aconseguit un nivell de formació altament elevat i tots els coneixements, habilitats i destreses apreses durant aquest treball ja estan produint nous èxits en els treballs de poda d'altura que realitzen en altres Espais Verds de la ciutat de Carlet.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades