Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Manejo de frutas y hortalizas en el comercio minorista
Control de Qualitat

Maneig de fruites i hortalisses en el comerç minorista

Horticom News01/03/2005

1 de març de 2005

Per obtenir la vida màxima d'un producte i mantenir la qualitat en fruites i hortalisses en l'etapa de la seva comercialització minorista, és essencial un adequat control de les condicions de magatzematge i del maneig al fet que aquestes són sotmeses.

A través d'aquest treball s'intenta fixar els principis que haurien de ser observats en el maneig de fruites i hortalisses a nivell minorista.

Per obtenir la vida màxima d'un producte i mantenir la qualitat en fruites i hortalisses en l'etapa de la seva comercialització minorista, és essencial un adequat control de les condicions de magatzematge i del maneig al fet que aquestes són sotmeses.

Després de la collita el producte comença a deteriorar-se a causa de processos biològics normals ( pèrdua d'aigua, decaïment per malalties i danys físics ). La més important via per la qual els detallistes poden retardar aquesta deterioració és controlant la temperatura del producte.

El control de la temperatura de cada lot hauria de començar amb el productor i continuar a través de la cadena comercial fins a arribar al minorista. L'ús d'una càmera és la principal via per prevenir els minvaments, però hi ha altres mètodes que haurien de ser usats.

Col·locar el producte en una càmera freda no resol tots els problemes de la deterioració de fruites i hortalisses. En realitat l'ús incorrecte de sales refrigerades pot tenir com resultat pèrdues innecessàries i conseqüentment costos més alts.

A través d'aquest treball s'intenta fixar els principis que haurien de ser observats en el maneig de fruites i hortalisses a nivell minorista i proveir recomanacions quant a  temperatures de magatzematge i procediments de maneig per als principals productes.

El text complet es troba disponible en http://www.mercadocentral.com.ar/site2001/tecnicas/comercio_minorista.zip

Font

Corporació del Mercat Central de Buenos Aires, Argentina

http://www.mercadocentral.com.ar

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades