Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a IV Simposio Ibérico de Maduración y Poscosecha
A la trobada de les actuals preocupacions i interessos d'investigadors, tècnics, productors, agents industrials, comercials i distribuïdors de productes hortofrutícolas

IV Simposi Ibèric de Maduració i Poscosecha

HorticomNews27/01/2005

27 de gener de 2005

L'IV Simposi Ibèric de Maduració i Poscosecha 2004 es va realitzar en l'Estação Agronómica Nacional, en Oeiras, del 6 al 9 d'octubre passat. L'organització de l'esdeveniment va ser a càrrec de la "Estação Agronómica Nacional - Institut Nacional d'Investigação Agrária i dónes Pesques", la "Sociedade Portuguesa de Fisiologia Vegetal (SPFV)" i la "Associação Portuguesa d'Horticultura (APH)".

Amb la realització del Simposi Lusità-Español s'ha intentat anar a la trobada de les actuals preocupacions i interessos d'investigadors, tècnics, productors, agents industrials, comercials i distribuïdors dels productes hortofrutícolas. El Simposi va comptar amb la presència de prop de 180 participants de Portugal, Espanya, Brasil i França, procedents de diverses entitats públiques i privades del sector hortofrutícola.

El Simposi va constituir un gran impuls en les activitats d'I&D del sector i en l'intercanvi i adquisició de coneixements en tota la comunitat científica i tècnica en Maduració i Poscosecha, incloent l'àrea de la Tecnologia dels Aliments. Les comunicacions presentades, l'intercanvi  d'experiències i els debats contribuiran al progrés del funcionament del sector hortofrutícola i a l'objectiu final de proporcionar al consumidor fruits i hortalisses obtinguts d'acord amb mètodes respectuosos amb el medi ambient, assegurances per a la salut i amb qualitat gustativa superior.

El Llibre d'Actes, distribuït als congressistes a l'inici del congrés, inclou els textos íntegres dels 87 treballs presentats al Simposi, que prèviament havien estat revisats pel Comitè Científic per a la seva acceptació.

Els treballs presentats al Simposi es van distribuir en cinc sessions temàtiques titulades: factors de pre-collita i qualitat; fisiologia, bioquímica i biologia molecular de la maduració i senescencia; tecnologies poscosecha; qualitat i seguretat dels aliments vegetals; i patologies i alteracions fisiològiques.

La conferència inaugural, titulada "Molecular control of fruit ripening, post-harvest behaviour and sensory quality", va ser impartida per Jean Claude Pech del "Departament de Génétique et Biotechnologie donis Fruits dóna École National Supérieure Agricole de Tolosa de Llenguadoc".
Van tenir lloc cinc conferències temàtiques a càrrec d'especialistes convidats: "Elaboração dóna qualidade de fruites i hortaliças", per Diumenges Almeida de la Universidade do Porto; "Regulació de la maduració de fruits per altes concentracions de CO2 ", per Carmen Merodio de l'Institut del Fred de Madrid; "Utilização de tècniques cromatogràfiques no controli de qualidade dóna pós-colheita", per Ana Maria Freitas de la  Universidade d'Évora; "Qualificação de fruits - tècniques recentes para a sua definição", per Manuel Coïmbra de la Universidade d'Aveiro i  "Bases bioquímiques de les principals malalties i alteracions fisiològiques en pomes i peres", per Christian Larrigaudiére de la Udl-IRTA de Lleida.

En La sessió de clausura es van avançar les principals conclusions i es va presentar als congressistes al responsable de l'organització del proper Simposi 2006, que tindrà lloc a Oriola, Alacant.

El Sopar Oficial del Simposi, oferta per la Senyora President de la Câmara Municipal (alcaldessa) d'Oeiras, va ser ocasió per a animada confraternización entre companys i amics. Va tenir especial rellevància l'homenatge al Dr. Miguel Vendrell, del CSIC de Barcelona, al que li va ser concedida la Medalla Commemorativa del 25º Aniversari de la Sociedade Portuguesa de Fisiologia Vegetal (SPFV)", que va ser imposada per la Presidenta de la SPFV. En aquesta cerimònia es va posar de manifest el rellevant currículum de l'homenatjat, així com la seva contribució per a la cooperació entre fisiólogos vegetals

El mateix sopar va ser ocasió per a la celebració d'un protocol per a l'elaboració de normes destinades a la realització conjunta d'esdeveniments tècnics i científics d'àmbit Ibèric a l'àrea de Poscosecha de Fruites i Hortícoles. Aquest protocol va ser signat pels Presidents de les Societats Espanyola i Portuguesa de Fisiologia Vegetal, de la Societat Espanyola de Ciències Hortícoles i de l'Associação Portuguesa d'Horticultura.

Donant compliment al programa general del Simposi es va realitzar una visita tècnica a l'Empresa Luís Vicente, en Torres Vedras, que es destaca per l'estratègia empresarial al mercat hortofrutícola nacional. Es van visitar les instal·lacions frigorífiques de l'empresa, especialment concebudes per impedir que es trenqui la cadena del fred. Durant la visita va ser proporcionada als congressistes una variada mostra d'atractius i saborosos fruits nacionals i exòtics per a la seva degustació.

El viatge a la regió del "Oest" va acabar amb una visita guiada a la Vila Medieval d'Óbidos i amb el regal del famós "Licor de Ginja (guinda)", acompanyat per deliciosos dolços de pera Rocha.

Maria dóna Graça Barreiro, secretariado@poscolheita.org

Lliuro d'Actes: divulgació

Donat l'interès de l'Obra per a investigadors, tècnics, estudiants i agents del sector hortofrutícola, la Comissió Organitzadora del Simposi podrà oferir un exemplar del referit Llibre a les Institucions i Organitzacions del sector que hauran d'indicar el nom i l'adreça de la Institució i la persona de contacte.

Les peticions hauran de ser dirigides a:
Maria dóna Graça Barreiro o Isabel Pais
Estação Agronómica Nacional - Departament de Fisiologia Vegetal
Av. dóna República, Nova Oeiras
2784 - 505 Oeiras
Tel.: 21 440 35 00/58     Fax: 21 440 36 28
e-mail: secretariado@poscolheita.org ou poscolheita@mail.telepac.pt

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades