Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a IV Jornada Internacional de Foro Agrario dedicada a los 'Medios de Producción Agrícola'
ANSEMAT sol·licita ajudes de l'administració per garntizar la viabilitat del servei que presten les empreses de maquinària als agricultors

IV Jornada Internacional de Fòrum Agrari dedicada als 'Mitjans de Producció Agrícola'

María Isabel Cartró Álvarez23/11/2004

23 de novembre de 2004

L'Associació nacional del sector de maquinària agrícola i tractors (ANSEMAT) va sol·licitar el suport públic durant la seva participació ahir en la IV Jornada Internacional de Fòrum Agrari dedicada als “Mitjans de Producció Agrícola”, amb una comunicació dedicada als problemes i limitacions de la comercialització de maquinària agrícola.

La falta d'ajudes de les Administracions públiques per fomentar el desenvolupament i modernització de la maquinària agrícola compromet el futur de les explotacions agràries espanyoles i suposa un greuge per a aquest sector empresarial, integrat per fabricants, importadors, filials i concessionaris. Així ho va manifestar el president ANSEMAT, Manuel Roig, durant la seva intervenció ahir tarda en la jornada internacional de Fòrum Agrari “Mitjans de Producció Agrícola”.

En una comunicació titulada “Comercialització de la maquinària: problemes i limitacions”, Manuel Roig va destacar el paper fonamental de la indústria de maquinària agrícola, que lluny d'actuar com un “mer proveïdor”, ha assumit des de fa anys una “responsabilitat social” cap al seu client, l'agricultor, practicant una política de contenció de preus per ajustar-se a la “limitada capacitat inversora de l'agricultor”.

“La indústria ha hagut de rebaixar els seus marges a causa de l'encariment de matèries primeres com l'acer i el petroli”, va recordar el President d'ANSEMAT, que també va destacar l'encariment del producte a causa de la gran quantitat de requisits tècnics que estableix la legislació europea i nacional, en honor de la seguretat i el respecte al medi ambient.

En resposta al sotsdirector general de Mitjans de Producció Agrícola del Ministeri d'Agricultura, que en una intervenció anterior en aquesta mateixa jornada havia afirmat que, de tots els mitjans de producció, la maquinària és l'únic que pot contribuir a rebaixar els costos de l'agricultura, el President d'ANSEMAT es va comprometre a mantenir “el sentit de la responsabilitat i la nostra vocació de millorar l'agricultura, però amb el suport de les Administracions, segur que aconseguirem molt més”, va matisar.

Segons el parer d'ANSEMAT, les ajudes públiques haurien d'anar dirigides fonamentalment a tres aspectes: la modernització dels concessionaris de maquinària agrícola, “petites i mitges empreses que contribueixen a vertebrar el mitjà rural” la formació de professionals tant per a l'agricultura com per treballar en els concessionaris; i, finalment, la creació i desenvolupament de centres de certificació de maquinària, que ja existeixen en algunes Comunitats Autònomes i que s'encarreguen de vetllar pel correcte funcionament del parc de maquinària en ús.

Manuel Roig va aprofitar aquesta jornada per mostrar la seva satisfacció per la propera aprovació d'un Pla d'ajudes per adquirir tractors nous i chatarrear aquells que estan obsolets. No obstant això, va recordar que aquest ha de ser el primer pas per recolzar la renovació de la resta de maquinària i va anunciar que “ANSEMAT treballarà en aquesta línia”.

La comunicació de l'Associació es va centrar en bona mesura en la preocupació que regna entre les empreses per la falta de rendibilitat dels concessionaris, encara que també va abordar altres factors que afecten a la comercialització d'equipaments agraris, tals com la incertesa provocada pels canvis en la Política Agrícola Comuna i el progressiu envelliment dels agricultors, la creixent sofisticació tècnica de la maquinària, la falta de procediments específics d'inspecció en les estacionis ITV, la disparitat de legislació als diferents països i la falta de cohesió de les empreses.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades