Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El código de barras será universal a partir del 1 de enero de 2005
Així tindrà el mateix nombre de dígits en més de 100 països

El codi de barres serà universal a partir de l'1 de gener de 2005

Horticom News08/11/2004

8 de novembre de 2004

Això ocorre cinc anys després que les associacions que representen al sector de gran consum en EE.UU i Canadà i en la resta del món (EAN Internacional) acordaran la seva unificació. En conferència de premsa, en el marc del XIX Congrés de l'Associació Espanyola de Codificació Comercial (AECOC),  José María Bonmatí, va explicar que els codis de barres a tot el món ja estan unificats

Això ocorre cinc anys després que les associacions que representen al sector de gran consum a Estats Units i Canadà (UCC) i en la resta del món (EAN Internacional) acordaran la seva unificació. En conferència de premsa, en el marc del XIX Congrés de l'Associació Espanyola de Codificació Comercial (AECOC), el director general de l'organització, José María Bonmatí, va explicar que avui pràcticament els codis de barres a tot el món ja estan unificats.

Va anunciar a més la fusió aquest mateix mes de les organitzacions UCC i EAN Internacional en la societat GS1, que entre altres funcions abordarà la implantació a tot el món d'un nou sistema d'identificació de productes, l'EPC (Electronic Product Code), que en el futur substituirà al codi de barres.

Va detallar que AECOC serà el representant de GS1 a Espanya a partir de gener de 2005, que l'organització està promovent la introducció al mercat espanyol de l'EPC i que cadenes de distribució com Caprabo, Covirán i El Corte Inglés ja han mostrat el seu interès per desenvolupar proves pilot.

Per la seva banda, el conseller delegat de GS1, Miguel Angel Lopera, va destacar que el nou sistema començarà a provar-se al començament del proper any per Wal-Mart, Metre, Tesco i el Departament de Defensa d'Estats Units.

Va detallar que, en el cas de Wal-Mart, el distribuïdor provarà a partir de gener amb cent dels seus principals proveïdors la recepció de caixes amb el nou sistema, un xip radiofreqüència que aporta major informació que el codi de barres, amb l'objectiu d'estendre-ho en 2006 a tots els seus proveïdors.

Lopera va destacar com a beneficis del nou sistema la capacitat d'identificar individualment cadascuna de les unitats d'un mateix producte, enfront del codi de barres, que no detalla el nombre de sèrie o el seguiment del producte al llarg de tota la cadena de subministrament.

Va afegir que el sistema aporta avantatges, tant per als fabricants com als distribuïdors, perquè entre altres possibilitats facilita que no es trenqui la cadena de producte, qüestió que beneficia a ambdues parts, redueix els costos d'emmagatzematge i els errors d'inventari.

Lopera, que va afirmar que aquesta tecnologia conviurà amb el codi de barres en els propers deu o quinze anys, va reconèixer que totes les possibilitats del sistema no estan desenvolupades.

Va explicar que avui el cost mitjà del nou sistema ronda els 20 centaus de dòlar, encara que preveuen que en uns tres anys el seu preu es redueixi fins als cinc centaus, i va afegir que el producte és senzill perquè "la massa crítica sigui el més àmplia possible i tractar d'abaratir-ho al màxim".

Va insistir que l'objectiu és que el nou sistema no sigui un cost addicional per als proveïdors, sinó que la despesa sigui àmpliament superat pels beneficis obtinguts de la seva utilització.

 Va recordar que l'EPC ha estat desenvolupat pel Massachusetts Institute of Tecnology i combina tecnològicament l'ús de Radiofreqüència d'Identificació (RFDI) i Internet.

 Font: AGRIBERIA.COM: http://www.terraagraria.com/

(29-10-04)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades