Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a 1.250 agricultores andaluces recibirán formación agroambiental
Millora de les activitats agràries en el Baix Guadalquivir

1.250 agricultors andalusos rebran formació agroambiental

HorticomNews14/10/2004

14 d'octubre de 2004

El president de la Mancomunitat de Municipis del Baix Guadalquivir, Antonio Maestre, i representants una trentena d'organitzacions del sector agrari de la comarca han signat un conveni de col·laboració en matèria de formació i sensibilització mediambiental en el marc del projecte "Agroquivir-Ambiental: Millora de les activitats agràries en el Baix Guadalquivir".

El president de la Mancomunitat de Municipis del Baix Guadalquivir, Antonio Maestre, i representants una trentena d'organitzacions del sector agrari de la comarca han signat un conveni de col·laboració en matèria de formació i sensibilització mediambiental en el marc del projecte "Agroquivir-Ambiental: Millora de les activitats agràries en el Baix Guadalquivir".

Segons el president de la Mancomunitat, "aquest programa neix com una iniciativa al servei del territori per facilitar l'adaptació del sector agrari a uns requisits ambientals cada vegada més exigents, pel que anem a desenvolupar accions de formació i sensibilització que fomentin les pràctiques agràries sostenibles dirigides a uns 1.250 agricultors i treballadors en actiu de petites i mitges empreses agràries i mediambientals de la comarca. A més, Antonio Maestre ha mostrat el seu agraïment a totes les entitats agràries i cooperatives per l'acolliment d'aquest programa, així com per la col·laboració en la realització i difusió de les accions per arribar al major nombre d'agricultors.

La signatura d'aquest conveni va a possibilitar que els agricultors del Baix Guadalquivir es preparin per afrontar un dels pilars de les ajudes europees d'aquest marc comunitari, sobretot a partir del 2007, on l'eix principal és una agricultura respectuosa amb el medi ambient per poder seguir mantenint les ajudes econòmiques.  

Entre les actuacions per a la formació agroambiental que tindran lloc dins d'aquest programa destaca la realització de cursos de producció integrada -per a cultius com el cotó, la remolatxa, el tomàquet industrial i la flor tallada- i de formadors agroambientales, a més d'accions de sensibilització, jornades o campanyes informatives per promoure les pràctiques agràries compatibles amb el medi ambient.

Aquest conveni s'emmarca en el projecte "Agroquivir-Ambiental: Millora Ambiental d'Activitats Agràries en el Baix Guadalquivir" que la institució comarcal desenvoluparà fins a març del proper any en col·laboració amb la Fundació Biodiversitat i el Fondo Social Europeu, i amb el qual es pretenen atendre les necessitats formatives ambientals del sector agrari de la comarca per fomentar el desenvolupament de sistemes de producció més sostenibles que assegurin la diversificació i modernització del sector econòmic més important del territori.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades