Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una tesis doctoral asesora al sector frutícola sobre calidad y tecnologías postcosecha en ciruela japonesa

Una tesi doctoral assessora al sector frutícola sobre qualitat i tecnologies postcosecha en pruna japonesa

16/04/2012

16 d'abril de 2012

'Estudi d'atributs de qualitat de pruna japonesa (Prunus salicina Lindl.) produïda a Extremadura. Caracterització i aplicació de tecnologies postcosecha' és el títol de la tesi doctoral presentada per la investigadora de l'Institut Tecnològic Agroalimentari d'Extremadura (Intaex), Belén Velardo, que s'ha va centrar en l'estudi de caracterització dels principals conreessis de pruna japonesa produïts a la regió. L'objectiu d'aquest estudi és determinar el moment òptim de recol·lecció, així com les tecnologies postcosecha més adequades per garantir la qualitat de les prunes durant la seva conservació.

En concret, aquest treball s'ha centrat en els conreessis 'Black Diamond', 'Angeleno', 'Larry Ann', 'Black Amber', 'Fortune' i 'Songold', de gran interès per a Extremadura. De tots ells, 'Angeleno' va presentar el major índex d'acceptabilitat, 'Larry Ann' va destacar pel seu contingut en minerals i fibra, 'Black Amber' per la seva major activitat antioxidant i 'Fortune' pel seu major contingut de compostos volàtils aromàtics.

Aquesta tesi ha estudiat també l'aplicació de dues tecnologies postcosecha, atmosferes modificades i 1-MCP, per garantir que les prunes arribin amb la màxima qualitat possible al consumidor. L'envasament en atmosferes modificades és una tècnica utilitzada per controlar l'atmosfera a l'interior de l'envàs, tenint en compte el procés natural de respiració del producte i la permeabilitat a l'oxigen i al diòxid de carboni de l'embalatge que conté al producte. Amb ella es persegueix controlar el procés de maduració, evitar la deshidratació de la fruita i augmentar la seva vida útil.

Presentació de la tesi per part de Belén Velardo a la seu de l'Intaex
Presentació de la tesi per part de Belén Velardo a la seu de l'Intaex.
Els resultats obtinguts en aquesta tesi demostren que l'envasament en atmosfera modificada de prunes “Angeleno” va resultar eficaç per evitar la deshidratació dels fruits, però no va augmentar el seu període de comercialització.

D'altra banda, l'1-MCP és un anàleg estructural de l'etilè, que impedeix que s'iniciïn els processos relacionats amb la maduració del fruit. L'1-MCP redueix la producció d'etilè i la taxa respiratòria, manté el color verd en la pell del fruit, retarda les pèrdues de fermesa, conserva l'acidesa i retarda el desenvolupament de compostos volàtils.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades