Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Patentan un sistema de módulos para muros vegetales que ahorra agua
Cada mòdul rep només l'aigua que necessita, evitant tant l'excés com el dèficit d'humitat

Patenten un sistema de mòduls per a murs vegetals que estalvia aigua

Fundació Descobreix21/03/2012

21 de març de 2012

La Universitat d'Almeria ha patentat un sistema de paret vegetal basat en mòduls independents de cultiu hidropònic –sense necessitat de sòl agrícola– que incorporen el seu propi sistema de reg i recollida de drenatges. El seu avantatge radica que, en regar-se de manera individual, cada mòdul rep només l'aigua que necessita, evitant tant l'excés com el dèficit d'humitat. A més, amb el sistema de drenatge, l'aigua és recuperada i reutilitzada pel que s'estalvien recursos hídrics.
La invenció, denominada 'Estructura tridimensional de coberta vegetal sostenible', ha estat desenvolupada en col·laboració amb l'empresa Buresinnova, especialitzada en arquitectura vegetal, i ja està sent utilitzada, per exemple, per cobrir de plantes façanes o cobertes d'edificis i murs en jardins. “Es tracta de mòduls hermèticament tancats i independents que tenen en la part superior entrades de degotador i en la inferior les sortides de drenatge. Aquesta s'incorpora, al seu torn, a la xarxa general de reg amb la qual cosa es recupera tot l'aigua sobrant”, explica Miguel Urrestarazu, responsable del departament de Producció Vegetal de la Universitat d'Almeria.

En tractar-se de compartiments estancs, l'aigua no es perd per la part interior de la coberta vegetal. D'aquesta forma, s'eviten abocaments al mitjà així com la propagació de plagues i malalties a través de les diferents seccions de la paret.

Imagen
“Aquest concepte d'aïllament amb el qual treballem permet retirar una unitat sense que la resta del conjunt es vegi afectat. Les unitats que hi ha al mercat formen un corrent continu pel que si hi ha un problema en la qual està col·locada a dalt es passa a la qual està a baix”, afegeix el professor Urrestarazu.

Cada mòdul és un recipient tancat, elaborat amb plàstic reciclat i reciclable, amb una mesura estàndard, 60 per 40 centímetres, la repetició dels quals formarà el mur vegetal desitjat.

El sistema, dissenyat sota criteris de sostenibilitat, empra l'energia fotovoltaica per al seu funcionament i desinfecció de l'aigua sobrant
Imagen

Un sistema sostenible

El sistema, dissenyat sota criteris de sostenibilitat, empra l'energia fotovoltaica per al seu funcionament i desinfecció de l'aigua sobrant. La composició del substrat inclou materials ecològics com la fibra de coco i uns altres igualment reciclats. D'altra banda, els elements de fertirriego i drenatge es troba en la part posterior del conjunt per evitar que siguin manipulats, sostrets o objecte de vandalisme en llocs públics.

Des d'un punt de vista ornamental, el sistema permet triar plantes amb necessitats hídriques diferents de manera que puguin conviure, per exemple, exemplars tan diversos com les falgueres amb plantes aromàtiques com la farigola o el romaní. No obstant això, el professor Urrestarazu assenyala que, abans de la seva selecció, “es fa un estudi previ de les necessitats de la planta i la seva adaptació a la climatologia del lloc on es va a instal·lar de manera que prevalguin els valors ecològics”.

La patent, que aprofita l'experiència de la Universitat d'Almeria en tècniques de cultiu hidropònic hortofrutícola per aplicar-la al camp de l'arquitectura, s'emmarca dins d'una tendència coneguda com naturación urbana. El seu objectiu és transformar les ciutats en espais sostenibles instal·lant sostres verds i jardins vegetals en façanes i interiors d'edificis.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades