Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Presentado en Berlín la 5ª edición del Congreso Mundial de la Pera

Presentat a Berlín la 5ª edició del Congrés Mundial de la Pera

10/02/2012

10 de febrer de 2012

AREFLH, DAAM, Diputació de Lleida i Afrucat han presentat en Fruit Logistica la 5ª edició de Interpera, el Congrés Internacional de la Pera. Segons Jacques Dasque, secretari de l'ARERFLH, l'any 2008 aquesta organització va detectar que la pera era l'espècie oblidada i que donada la seva rellevància a nivell productiu en tota Europa, es feia necessari organitzar un congrés que aglutinés als principals especialistes de l'espècie, i així va néixer Interpera. Lleida va ser la primera amfitriona del congrés, que ha anat celebrant-se de forma itinerant per diverses ciutats europees 2008 Lleida, 2009 Ferrara (Itàlia), 2010 Saint Truden (Bèlgica) i 2011 Aix-en-Provence (França).

Manel Simon, director general d'Afrucat ha afirmat que “el fet de fer-la itinerant és un encert, perquè ha contribuït a la difusió del certamen i ha incrementat la implicació de totes les regions productives europees, així com als diferents mitjans de comunicació internacionals”. Interpera 2012 analitzarà a tot el cicle de mercat de la pera, des dels nous reptes que es plantegen en la conducció de l'espècie, fins a les tendències del nou consumidor. Aquest recorregut inclourà les anàlisis de les xifres d'aquesta campanya i les perspectives de la propera, així com els costos de producció en l'hemisferi sud i les barreres amb les quals es troba l'explotació europea de peres.

Imagen
Un dels punts destacats del congrés serà la taula de debat sobre les possibles mesures de gestió i prevenció de la crisi. Simon ha destacat que la campanya d'estiu de fruita d'os d'aquest any passat ha demostrat que els mecanismes dels quals disposa l'OCM són del tot “ineficaços”, a causa de les limitacions de volums i preus que l'actual legislació europea estableix. “Si observem les retirades produïdes la passada temporada crida l'atenció que no hi ha hagut volums significatius, mentre que la cessió de productes als bancs d'aliments s'ha produït fins a arribar al màxim de la seva capacitat d'absorció”.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades