Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fruit Logistica 2012, la referencia en el universo hortofrutícola
Del 8 al 10 de febrer es reuneixen més de 2.550 expositors dels cinc continents en el recinte de Messe Berlín

Fruit Logistica 2012, la referència en l'univers hortofrutícola

Redacció Interempresas24/01/2012

24 de gener de 2012

Com cada any, a principis de febrer, el món de les fruites i les verdures té una cita: Fruit Logistica. El saló alemany torna a batre rècords, i en aquesta ocasió reuneix, del 8 al 10 de febrer, a més de 2.550 expositors de 83 països, esperant superar la xifra de 56.000 visitants de 134 països que van acudir al recinte berlinès en la passada edició. Les demostracions, exposicions, conferències paral·leles, i sobretot el contacte purament comercial, seran els eixos bàsics de la cita més important a nivell comercial del sector hortofrutícola a nivell mundial.
Imagen
Un total de 56.000 és el nombre de visitants que Fruit Logistica pretén aconseguir en aquesta nova edició, que té lloc del 8 al 10 de febrer en el recinte de Messe Berlín, i on s'ha tornat a batre el rècord d'expositors, amb més de 2.550, un centenar més que en l'edició anterior, procedents de 83 països. En els tres dies de durada tots ells despleguen davant el gran públic especialitzat els seus productes i serveis, en un marc òptim per a la promoció dels mateixos. Fruit Logistica permet al comerç majorista i detallista una gran oportunitat d'entrar en contacte amb els seus clients i tenir una visió global del mercat.

En aquesta ocasió, Itàlia és clarament el país que més expositors porta fins a Berlín (461), superant a la resta de països de l'arc mediterrani –com Espanya (274) i França (235)– i Alemanya i els Països Baixos, que amb 270 i 265, respectivament, també aporten un bon nombre d'expositors.

Espanya és un dels països que ocupa major espai expositiu
Espanya és un dels països que ocupa major espai expositiu.

Fòrums i debats complementen el programa de Fruit Logistica

A més d'una panoràmica completa dels productes i serveis de tota la cadena de producció i distribució de fruites i hortalisses i la seva comercialització, Fruit Logistica 2012 brinda als participants un programa de conferències d'alta volada. Els més destacats representants del comerç hortofrutícola es poden informar en aquest esdeveniment sobre qüestions actuals, problemes i tendències de tot el sector durant la celebració d'una sèrie d'actes, seminaris i col·loquis-debats. S'inicien com és habitual la vespra de la inauguració firal, el 7 de febrer, amb el fòrum de comercialització de productes frescos: el '31 Fòrum de productes frescos, fruites i hortalisses', en l'ICC Berlín. El tema central és en aquesta ocasió el 'Aprovisionament 2020'.
El '31 Fòrum de productes frescos, fruites i hortalisses' debatrà sobre l'aprovisionament de fruites i hortalisses de qualitat, que es convertirà en la dècada que ve en un dels desafiaments de major transcendència
En el pavelló 15.2 es debatrà sobre l'aprovisionament de fruites i hortalisses de qualitat, que es convertirà en la dècada que ve en un dels desafiaments de major transcendència. D'una banda el comerç minorista intentarà amb denodado esforço fer-se amb un aprovisionament directe amb la finalitat d'assegurar-se l'adquisició de productes a llarg termini, però també amb l'objectiu d'optimitzar els costos i exercir major influx en els productes i especificació dels mateixos. En un increment imparable de la població global del món, la producció es veurà abocada a una redistribució. D'altra banda es veurà afectat també el paper que exerceix el distribuïdor clàssic de fruites i hortalisses. Haurà de demostrar una vegada més la seva competència com a proveïdor. Es discutiran entre uns altres les següents qüestions complexes: Quines repercussions tindrà l'aprovisionament directe a través del minorista? Com hauran de posicionar-se les organitzacions de productors i les empreses comercializadoras? Quines conseqüències tindran el desenvolupament demogràfic global i la contínua expansió de mercats tan poderosos com Rússia, Orient Mitjà o Àsia sobre els aprovisionaments i corrents de subministrament?

Experts internacionals de l'àmbit científic, la producció i el comerç a l'engròs i detallista analitzaran la situació i donaran una visió de futur. Què futur li espera al comerç hortofrutícola? Com adaptar-se de la millor manera? Entre el planter d'oradors es troben Cindy van Rijswick, analista de la Indústria de la Fruita, Hortalisses i Floricultura pel Rabobank (Holanda); Dietmar Bahler, de BayWa; Bernd Schröder, director de Negoci de Fruites, Verdures i Flors de la Fundació Gutberlet Stiftung & Co; Andrew Sharp, director tècnic de Fresca (Gran Bretanya); i Andreas Allenspach, de van Rijn Group B.V.

En la passada edició del Fòrum de productes frescos...
En la passada edició del Fòrum de productes frescos, fruites i verdures el tema va ser 'El valor de la nostra alimentació sota la perspectiva de les grans superfícies'. Foto: Messe Berlin.
Un total de sis fòrums figuren al programa dels tres dies firals. Les conferències, organitzades per la revista alemanya 'Fruchthandel Magazine', es realitzen en l'hall del pavelló 26. El primer dia de fira, el 8 de febrer, s'aborden dos temes: 1) Logística per al detallista urbà–Optimització de la logística local (11-12 h.), on es debatrà com el subministrament de béns lluita per mantenir els seus lliuraments a temps en grans centres urbans que es veuen sotmesos cada vegada més a un tràfic complicat: retencions, sorolls, contaminació. La logística local ha de procurar optimitzar-se de la manera més eficaç. Es farà la presentació d'un projecte la finalitat del qual és l'estalvi de costos, la reducció de soroll i de CO2 i l'optimització dels lliuraments. En aquesta trobada cooperen els mateixos competidors. 2) El segon fòrum tracta sobre la 'Bona gestió de les crisis' (15-16 h.). S'assenyalaran estratègies i com buscar les respostes adequades, nous elements i solucions per prevenir tot l'inesperat de la millor manera i para, arribat el moment, estar adequadament preparats. Què han de procurar fer els diferents estaments que componen el comerç minorista? Com s'ha de plantejar la comunicació amb els consumidors? Clara Aguilera, consellera d'Agricultura d'Andalusia, i Robert Schaller, del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Consum del govern alemany, han confirmat la seva assistència a aquest fòrum.

L'endemà, el dijous 10, serà l'hora per parlar de 'Cítrics–Consum i producció globals'. Aquest fòrum dóna pistes sobre el moment actual i quins són les tendències que es perfilen en la producció mundial de cítrics i el seu consum a Europa, de l'hemisferi sud i d'altres països subministradors. El mercat està en ple canvi. On es va a augmentar la producció? I on es va a reduir? Quins són els factors responsables? Què hem d'esperar del futur? Quina estratègia ha d'adoptar el comerç? Ja a la tarda, el torn serà per al negoci del plàtan. Sota el títol 'Plàtans - Un negoci clar', es tractarà el mercat d'un producte fresc que es veu sotmès constantment a desafiaments d'especial índole. El mercat és altament competitiu i el favor del consumidor cal guanyar-li-ho a pols. Quins són els punts conflictius del moment? Com es pot millorar l'oferta? Com incrementar el consum?

L'any 2011, un dels protagonistes va ser el xef, expert en alimentació, Alfons Schuhbeck, amb més de 30 títols publicats...
L'any 2011, un dels protagonistes va ser el xef, expert en alimentació, Alfons Schuhbeck, amb més de 30 títols publicats.
L'últim dia, el divendres 11, es parlarà de la 'Regionalitat - Una visió internacional'. La regionalitat és un dels grans temes del comerç, basada en la confiança i la fiabilitat entre productor i consumidor amb intermedi dels punts de venda. Molts són els països proveïdors que treballen als seus mercats nacionals i internacionals amb dades sobre l'origen dels seus productes i que constitueixen l'eix cardinal de les seves estratègies de màrqueting. Com es pot millorar el concepte marcat per l'èxit? Com crear un ambient de col·laboració que optimitzi tota la cadena productiva? De quina manera pot participar amb major contundència el comerç?

Finalment, i just abans del lliurament dels premis FLIA 2012, es parlarà precisament de les innovacions en el negoci hortofrutícola. Què ha estat dels guanyadors del premi FLIA d'edicions anteriors? Han aconseguit introduir-se als mercats? Han arribat a ser importants per al consumidor? Què podem aprendre de tot això? Que converteix una innovació en un èxit?

Freshconex, el complement perfecte per al sector de 'conveniences' de fruites i hortalisses fresques

La gran plataforma per a negocis i informació, única a Europa, de productes de conveniència fruites i verdures, el saló Freshconex, ofereix del 8 al 10 de febrer una àmplia panoràmica sobre els productes i serveis d'aquest dinàmic mercat en constant creixement. Per primera vegada en Freshconex 2012 hi haurà salons i pavellons dedicats en exclusiva a productes frescos (Pab. 7.2c) i per al sector tecnològic (Pab. 7.2b). Això cobra especial significat i ofereix una panoràmica concentrada dels segments corresponents i facilita l'accés als visitants professionals i la seva recepció. El saló Freshconex s'integra així en el recorregut firal de Fruit Logistica. Un total de 57 empreses expositores han confirmat la seva participació, entre elles dues espanyoles: Agrolito, empresa murciana dedicada a la comercialització d'enciams i brots per a IV gamma; i la valenciana Zumoval, marca de referència en espremedores de cítrics.

D'altra banda, el Business Forum de Freshconex serà la plataforma per a la informació i debats i abordarà temes actuals del sector en totes les seves facetes. Tres són els temes que es tracten: 'Noves oportunitats per als productes de conveniència frescos de fruites i verdures i la seva comercialització' (el dia 8); 'Seguretat en els aliments' (el dia 9) i 'Tecnologia i desenvolupament de la producció' (l'últim dia de fira). Al llarg d'aquests tres dies es brinda l'oportunitat als experts i ponents internacionals de centrar-se en un intens intercanvi d'opcions i opinions.

Imagen
L'empresa Zumoval va ser l'única representant espanyola en la passada edició de Freshconex
L'empresa Zumoval va ser l'única representant espanyola en la passada edició de Freshconex.

Turquia, el país convidat d'honor

Turquia s'ha convertit en una de les nacions de referència en la comercialització hortofrutícola al món per la qualitat dels seus productes, per la demanda aconseguida i per la seva enorme capacitat productiva i estructures competitives. Des de l'any 2000, el país, que produeix anualment al voltant de 44 milions de tones de fruites i hortalisses i exporta per un valor de 2.100 milions de dòlars, pren part de manera destacada en la mostra Fruit Logistica. Turquia exporta 2,9 milions de tones de fruites i hortalisses, la qual cosa correspon al 6,6% de la seva producció total. Fins a l'any 2023, Turquia té com a objectiu un increment de les exportacions per un valor de prop de 10.000 milions de dòlars. Aquesta meta tan ambiciosa es veu àmpliament reflectida en aquesta edició de Fruit Logistica. Turquia exhibeix la seva presentació més cridanera en qualitat de país convidat d'honor. L'organitzador d'aquesta presentació turca és per novena vegada Mediterranean Exporter Unions.

En una superfície d'1.000 metres quadrats en el pab..1 se situen 30 empreses turques del sector de fruita fresca i tado. Igualment el grup Turkish Citrus Promotion –que porta a versesades a tot el món amb la finalitat de promocionar la distribució i venda de cítrics– participa en l'esdeveniment i es dedicarà intensament a lapromoción dels seus productes.

Turquia és un dels països protagonistes d'aquesta edició de Fruit Logistica
Turquia és un dels països protagonistes d'aquesta edició de Fruit Logistica.

Empreses o entitats relacionades

Messe Berlin GmbH

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades