Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a CERAI organiza una jornada sobre biodiversidad y soberanía alimentaria

CERAI organitza una jornada sobre biodiversitat i sobirania alimentària

11/01/2012

11 de gener de 2011

Divendres que ve dia 13 de gener tindrà lloc la jornada sobre biodiversitat i sobirania alimentària 'La importància de les nostres llavors per assegurar la Sobirania Alimentària'. L'acte, organitzat per l'Escola d'Agreoecología per a la Pau, la Cooperació i el Desenvolupament Rural Adolfo Pérez Esquivel de CERAI i la Plataforma per la Sobirania Alimentària del Pais Valencià començarà a les 18.30 hores en Ca Revolta (Calli Santa Teresa número 10, València).

L'accés a l'alimentació segueix sent el primer problema de la humanitat: no és un problema d'escassetat, sinó de distribució i accés als recursos. El nostre grau de dependència ha arribat a ser tan elevat que dos de cada tres aliments que es consumeixen avui en qualsevol part del món procedeixen de cultius les llavors dels quals són propietat de tan sols deu empreses. La diversitat biològica agrícola i els seus recursos genètics proporcionen la matèria primera que comunitats rurals i científics utilitzen per millorar la productivitat i la qualitat dels productes agrícoles. Aquests recursos naturals -limitats i peribles- són la base de la seguretat alimentària mundial.

Dins del concepte de sobirania alimentària es contempla també el problema de l'accés als recursos genètics. Les organitzacions de la societat civil reivindiquen un accés continu, sense restriccions de drets de propietat intel·lectual per a llavors i races d'animals, i una biodiversitat agrícola més àmplia; i que la integritat d'aquests recursos no es vegi compromesa per la disseminació d'organismes genèticament modificats. L'objectiu de la jornada serà explorar el tema del control dels recursos des d'una visió alternativa del desenvolupament, on les comunitats camperoles, en lloc d'unes poques corporacions, siguin les que disposin de llibertat per gestionar-los d'acord amb les necessitats de la Terra.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades