Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Más de 500 expositores hacen de Fruit Attraction un escaparate de lujo para el sector hortofrutícola español
Del 19 al 21 d'octubre en els pavellons 7 i 9 del recinte firal Ifema de Madrid

Més de 500 expositors fan de Fruit Attraction un aparador de luxe per al sector hortofrutícola espanyol

Redacció Interempresas26/09/2011

26 de setembre de 2011

S'arriba a la tercera edició de Fruit Attraction, Fira Internacional del Sector de Fruites i Hortalisses, i el panorama per a la fira madrilenya no pot ser millor. En només dues edicions, el saló s'ha posicionat com un esdeveniment de referència per al mercat hortofrutícola europeu i és el certamen d'aquest sector que més ha crescut en aquests últims anys. Fruit Attraction ha aconseguit els 15.000 metres quadrats, un 30% més que en l'última edició, i han confirmat la seva presència 550 empreses, entre les quals es troben les més competitives del sector. Aquests expositors es beneficien de totes les accions que s'han dissenyat des de l'organització del certamen, liderat per Fepex i Ifema, per potenciar el seu negoci.
El més de mig miler d'empreses expositores que acudeixen amb totes les seves últimes novetats del 19 al 21 d'octubre al recinte Ifema de Madrid poden presentar la seva oferta als gairebé 600 representants del canal de la gran distribució internacional que acudeixen convidats a la fira des de 70 països i han estat triats pels propis expositors. Una oportunitat única per entaular contactes amb nous compradors. A Fruit Attraction acudeixen alguns dels representants més destacats de la distribució als països de l'Est –inclòs Rússia–, Aràbia Saudita, Qatar, i Unió dels Emirats Àrabs, destinacions amb gran potencial importador.
Aquest any s'amplia l'espai d'exposició a dos pavellons, el 7 i el 9, del recinte Ifema
Aquest any s'amplia l'espai d'exposició a dos pavellons, el 7 i el 9, del recinte Ifema.
El total de visitants internacionals de la fira que, en la passada edició va créixer un 86%, s'enriqueix amb el Programa de Convidats Internacionals que compta amb més de 530 compradors de 56 nacionalitats confirmats. D'ells, el 79% procedeixen d'Europa –el 52% de països de la Unió Europea, i el 27% de la resta del continent–. Entre els europeus, un 12% acudeixen en la missió comercial inversa organitzada amb l'ICEX, que s'ha centrat a atreure als grans representants de la distribució als països d'Europa de l'Est i Orient Mitjà, pel seu gran potencial importador. En aquest context, s'ha confirmat la presència de professionals de Rússia, Ucraïna, Polònia, República Txeca, Estònia, Letònia, Lituània, Aràbia Saudita, Qatar, i Unió dels Emirats Àrabs.

A més, la fira ha incrementat el nombre de responsables de la distribució procedents de Llatinoamèrica convidats, la qual cosa representa el 9% del total, donat l'interès de la producció espanyola per al seu àmbit d'acció per la seva complementarietat estacional amb la regió americana. Entre aquests professionals internacionals destaquen els pertanyents al segment de comercialització, importació i exportació, que suposen el 35% dels representants de la distribució. Un 29% es dedica a la venda a l'engròs o té un comerç majorista, mentre que el 14% són responsables de compra de supermercats i hipermercats. El 22% restant està format per professionals de diferents segments com la transformació, la logística i altres serveis.

L'exposició comercial s'amplia amb una àmplia agenda de jornades tècniques internacionals

La tercera edició de Fruit Attraction presenta de forma paral·lela a l'exposició comercial un intens programa d'activitats que converteix a la fira en un fòrum únic de formació i coneixement on els visitants poden posar-se al dia amb les últimes innovacions i tendències del mercat. Entre les activitats proposades destaquen Apple Attraction, l'I Congrés internacional sobre la producció i el consum mundial de la poma, on s'exposa la situació actual i les perspectives de futur d'aquest producte; i la Jornada sobre la fruita d'os en la distribució europea organitzat per Fepex i on participen experts internacionals d'aquest segment. Així mateix, en Fruit Attraction es convoca VII Congrés Internacional de Promoció al Consum de Fruites i Verdures –5 al dia, qüestió de salut–, un esdeveniment impulsat per l'Associació 5 al dia que convoca als sectors vinculats amb les fruites i les hortalisses i els relacionats amb la salut i la nutrició; mentre que en l'II Simposi Internacional sobre el Magraner, organitzat per la Universitat Miguel Hernández (UMH) i per l'Institut Agronómico Mediterrani de Saragossa, del Centre Internacional d'Alts Estudis Agronómicos Mediterranis (IAMZ-CIHEAM), s'explicaran les últimes investigacions sobre aquest aliment.
En 2010, Fruit Attraction ja va ser escenari de conferències i congressos de gran importància per al sector hortofrutícola...
En 2010, Fruit Attraction ja va ser escenari de conferències i congressos de gran importància per al sector hortofrutícola.
El saló ha estat triat com a escenari idoni per convocar, a més, la I Conferència sobre el bròcoli, que es desenvolupa sota el títol' Senzill de preparar, deliciós de menjar' que reune a nutricionistes, agents de la distribució internacional, la importació i la producció d'aquesta hortalissa; i es realitza també una presentació de l'all morat de les Pedroñeras, promoguda per la Indicació Geogràfica Protegida d'aquest producte.

Altres temes més relacionats amb la gestió en la indústria hortofrutícola, tenen, així mateix, el seu espai en les activitats de Fruit Attraction. Entre unes altres, se celebra la Jornada sobre la logística com a eina de gestió i optimització de costos en fruites i hortalisses que, organitzat per Fruit Attraction i C de Comunicació, aborda temes com els estocs, trazabilidad, captura de dades, l'aportació dels operadors logístics o els elements d'embalatge i transport, tot això sota l'òptica de l'eficàcia en l'administració d'aquests processos. De nou la gestió, aquesta vegada la dels residus agraris, protagonitza la conferència organitzada per Sigfito Agroenvases, mentre que Mercasa realitza una presentació de Mercachef, un punt de trobada virtual on comprar i vendre productes frescos.

Fruit Fusió incorpora noves propostes per potenciar el consum de fruites, verdures i hortalisses

Fruit Attraction ha dissenyat amb la col·laboració de 'Madridfusión', i treballant directament amb els expositors de la fira, un complet programa per a la celebració de Fruit Fusió 2011. Torna a tractar de ser un espai de divulgació, innovació i interpretació dels millors productes de l'horta al servei de la cuina, que el seu objectiu principal és servir de plataforma per incentivar el consum de fruites, verdures i hortalisses al Canal Horeca. Els principals actes són:

- Demostracions de cuina: Durant els tres dies de durada de Fruit Fusió, els més exquisits productes hortofrutícolas de cada CC AA estaran presents en l'escenari de Fruit Fusió de la mà dels cuiners que millor els coneixen.

- Concurso 'Cuiner Verd': El dimecres 19, quatre escoles d'hostaleria i turisme de la Comunitat de Madrid “s'enfrontaran” en la cuina de Fruit Fusió per aconseguir la millor recepta “verda” improvisada elaborada a força de fruites, hortalisses o verdures, i a les quals s'afegirà un ingredient sorpresa final.

- Green Tasting: Els dies 19 i 20 d'octubre al migdia, Fruit Fusió ofereix una degustació de productes a càrrec de les empreses expositores de la fira.

- Lliura del Premi al millor 'Plat Vegetal de l'Any': El dijous 20 es coneixerà en Fruit Fusió al guanyador de la primera edició d'aquest guardó, seleccionat per un jurat compost per prestigiosos periodistes gastronòmics.

- Espai de zumoterapia: Un espai en el qual, de forma permanent, es prepararan saboroses i saludables combinacions de fruites i verdures mostrant les seves propietats i beneficis.

- II Concurs de Tallat de Fruites i Hortalisses: El divendres es desenvoluparà aquesta competició, la posterior exposició de les peces tallades, i lliurament de premis.

foto

Empreses o entitats relacionades

Fruit Attraction - IFEMA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades