Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ifapa impulsa dos nuevas líneas de experimentación en horticultura protegida

Ifapa impulsa dues noves línies d'experimentació en horticultura protegida

09/09/2011

9 de setembre de 2011

L'Institut d'Investigació i Formació Agrària i Pesquera d'Andalusia de la Conselleria d'Agricultura i Pesca (Ifapa), ha obert dues noves línies d'experimentació en horticultura protegida basades a millorar la reutilització d'aigües residuals i la gestió de restes vegetals, amb un pressupost total de 149.234 euros cofinançats pel Fons Social Europeu (FSE) i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

El president d'Ifapa, Javier de les Neus, que va presentar a Almeria sengles unitats d'experimentació al costat del delegat provincial d'Agricultura i Pesca, Juan Deus, ha assenyalat que aquestes s'han creat per atendre de forma adequada a la demandes del sector i resulten d'una ampliació del projecte ‘Transforma’ en Horticultura Protegida, engegat el passat any i coordinat per Ifapa ‘La Mojonera’.

De les Neus ha indicat que aquestes dues unitats funcionals d'experimentació, denominades “Reutilització d'Aigües Regenerades en els Sistemes Hortícoles Protegits” i “Gestió de Residus Agrícoles” vénen a donar solució a diverses qüestions que preocupen actualment als agricultors, com l'adequat maneig d'aquest recurs hídric en els cultius comestibles, d'una banda, i la consecució d'una gestió eficaç, integral i sostenible de les restes vegetals, per un altre.

La primera línia d'experimentació es basa a analitzar la utilització d'aigües residuals generades com a font complementària de subministrament hídric a les zones de cultius protegits caracteritzades per les escassetat crònica de recursos convencionals, de manera que s'aconsegueixi l'aprofitament eficient d'aquest recurs, no suposi risc algun en els productes hortícoles i beneficiï íntegrament al sistema productiu.

La segona línia de treball que escomet Ifapa per a la transferència i formació de l'horticultura és el plantejament d'una adequada eliminació i ús dels residus agrícoles així com el seu reciclatge mitjançant processos de compostatge o vermicompostaje a través de petites plantes gestionades pels propis agricultors o cooperatives.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades