Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a COAG inicia encuentros entre europarlamentarios españoles y Bruselas para abordar la crisis de la bacteria E. Coli

COAG inicia trobades entre europarlamentaris espanyols i Brussel·les per abordar la crisi del bacteri E. Coli

22/06/2011

22 juny 2011

El responsable del sector de fruites i hortalisses de COAG, Andrés Góngora, ha iniciat avui a Brussel·les una ronda de contactes amb europarlamentaris espanyols i alts càrrecs de la Comissió Europea per abordar diversos aspectes relacionats amb la gestió i indemnitzacions de la "crisi del bacteri E. Coli ". Aquesta tarda, es preveu que es reuneixi amb l'eurodiputat socialista, Juan Fernando López Aguilar. Demà serà el torn d'Emmanuel Jacquin, cap de la Unitat de fruites i hortalisses de la Direcció d'Agricultura de la Comissió Europea.

El representant de GOAG posarà en relleu la imperiosa necessitat de restaurar la imatge de les fruites i hortalisses espanyoles, esquitxada per la "irresponsable gestió alemanya d'aquesta crisi". En aquest sentit, Góngora exigirà als europarlamentaris que impulsin una profunda investigació sobre la gestió de la crisi per part de la Comissió Europea, i en cas de ser necessari, es depurin responsabilitats sobre això. A més, des de l'organització agrària s'exigeix reclamar responsabilitats en el si del govern d'Hamburg per les greus acusacions sobre el sector de fruites i hortalisses espanyol, que s'han comprovat infundades, així com per haver ignorat tots els protocols d'alertes alimentàries i sanitàries establerts per la UE.

Així mateix, des COAG es reclamarà que les indemnitzacions cobreixin el 100% de les pèrdues ocasionades i s'amplie la cobertura a més productes hortícoles i fruites d'estiu, tenint en compte la caiguda generalitzat dels preus d'aquestes produccions per l'efecte contagi. "La situació és especialment injusta per als agricultors espanyols. Després de ser apuntats com a causants de la crisi, no veuran compensat el dany produït en tota la seva magnitud, a causa d'un sistema de gestió de les indemnitzacions que afavoreix a aquells països que es troben en l'actualitat en plena campanya d'hortalisses, el cas de Bèlgica, Holanda o Alemanya, i no tant a països com Espanya, que estan en la fase final ", ha puntualitzat el responsable del sector a COAG.

Empreses o entitats relacionades

Unión de Agricultores y Ganaderos de Aragón

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades