Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a APAG Extremadura considera necesaria a la mano de obra extranjera para temporada hortofrutícola

APAGA Extremadura considera necessària a la mà d'obra estrangera per temporada hortofructícola

31/03/2011

31 març 2011

El president de Apaga-Extremadura-Asaja, Bibiano Serrano, va considerar aquesta setmana com a necessària l'existència de mà d'obra estrangera per afrontar les recol · leccions futures del raïm, la fruita i l'oliva, de manera que insta les administracions a dotar d'infraestructures adequades als temporers.
En un comunicat de premsa, Serrano fa aquestes declaracions, després de la reunió celebrada ahir per part de la Comissió provincial de Fluxos Miagratorios de Badajoz, Extremadura.

Especifica que, encara que no cal la contractació de mà d'obra a través dels contingents en origen de treballadors estrangers, com passava abans que s'iniciés la crisi econòmica, "si és necessari i de vital importància la mà d'obra estrangera que vénen tots els anys per a la recollida del raïm, l'oliva i la fruita ".

En aquest sentit, el president d'aquesta organització professional agrària recorda "que molts treballadors de la construcció i del sector servei han tornat al món del camp, d'on havien sortit", cosa que "no evita que se segueixi necessitant mà d'obra estrangera".

A més, Serrano exigeix la implicació per part de les administracions, tant local, regional i nacional, per solucionar els problemes d'assentament, "amb la dotació d'albergs dignes per als temporers de flux interior, que van d'unes comunitats autònomes a una altra per a les diferents campanyes ".

En aquest sentit, recorda que els empresaris extremenys no tenen l'obligació de facilitar l'allotjament a aquells treballadors que es contracten a la regió "i sí les administracions", a les que insta a assumir les seves responsabilitats per evitar episodis similars als d'anys anteriors, on es van produir altercats i incidents amb la creació d'assentaments il legals en la comunitat extremenya.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades