Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Junta de Andalucía distribuye un manual de buenas prácticas agrícolas y forestales

La Junta d'Andalusia distribueix un manual de bones pràctiques agrícoles i forestals

28/03/2011

28 març 2011

Les delegacions provincials d'Agricultura i Pesca i de Medi Ambient van iniciar recentment la distribució de la guia 'Sostenibilitat en la gestió dels sistemes agraris i forestals: beneficis per a la biodiversitat' entre els actors Huelva (Huelva) d'ambdós sectors.

Segons ho va informar l'administració regional en una nota agricultors, ramaders, gestors ambientals, representants d'espais naturals i empresaris fusters Huelva, entre d'altres, rebran properament aquest manual de bones pràctiques editat per la Junta d'Andalusia a partir de la col·laboració d'ambdues conselleries.

El delegat de Medi Ambient a Huelva, Juan Manuel López, va assenyalar en la presentació del document que "es tracta d'una eina de gran utilitat, en recopilar informació sobre pràctiques sostenibles adreçades a la conservació i millora de la diversitat biològica", mentre que la titular provincial d'Agricultura i Pesca, Esperanza Cortés, ha subratllat que "el sector treballa en el repte de fer més sostenible l'activitat agrícola i ramadera amb la finalitat de garantir el respecte a l'entorn per a les generacions futures".

Gairebé 200 pàgines ofereixen una sèrie de recomanacions sobre el maneig dels cultius, la gestió del sòl i de l'aigua, l'estructura de les explotacions, l'ocupació d'insums, l'aprofitament ramader i l'àmbit social i institucional. La guia finalitza amb recomanacions generals respecte a espècies exòtiques, fauna, plantació d'arbres o forestació i resulta d'idònia implantació a la província andalusa de Huelva per la seva diversitat agrícola i forestal.

Els criteris de manteniment de la biodiversitat, al costat de la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la competitivitat, han obrat un major protagonisme de cara a la nova Política Agrícola Comuna (PAC), ja que augmenta la seva rellevància a l'hora de la concessió de suports econòmics. Aquesta posada en valor de les tècniques respectuoses amb el medi ambient i la diversitat biològica en la política agrària europea es deu al perfil que en els últims anys ha adquirit la sostenibilitat com a element essencial per a la consecució dels objectius ambientals de la Unió Europea.

"Aquesta publicació promou un ús més eficient dels recursos naturals, així com una reducció de l'ús de productes fitosanitaris", van coincidir justament a assenyalar els delegats Huelva d'Agricultura i Pesca i el de Medi Ambient.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades