Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Agricultores del Valle del Vinalopó se interesan por los programas de uva de mesa y de 'Agricultura limpia' de la Región de Murcia

Agricultors de la Vall del Vinalopó s'interessen pels programes de raïm de taula i de 'Agricultura neta' de la Regió de Múrcia

25/03/2011

25 març 2011

El director general de Modernització d'Explotacions i Capacitació Agrària, Ángel García Lidón, va rebre aquesta setmana a una delegació de productors de raïm de taula de la Vall del Vinalopó, encapçalada per l'alcaldessa de Monforte del Cid (Alacant), Antonia Cervera, interessats a conèixer els programes de millora de raïm de taula i de 'Agricultura Neta', impulsats per la Conselleria d'Agricultura i Aigua.

García Lidón va destacar que "a la Regió de Múrcia s'ha realitzat en els últims 10 anys la modernització d'aquest sector mitjançant la reconversió cap a noves varietats sense llavors, anomenades apirenas". Així, de les 5.200 hectàrees de cultiu de raïm de taula, 3.400 corresponen a raïm apirenas, el que suposa un 35% del total. Tot això gràcies al programa de millora que porta a terme l' Institut Murcià de Recerca i Desenvolupament Agrari i Alimentari (Imida), en col·laboració amb l'empresa ITUMA, que agrupa la majoria dels productors de l'esmentat sector murcià.

Va destacar així mateix que el programa 'Agricultura neta' permetre "establir un control no químic sobre la principal plaga que afecta aquest cultiu, coneguda com filador de la Vinya, gràcies al qual s'han reduït més d'un 20% les aplicacions de pesticides".

El responsable autonòmic ha assenyalat que l'estructura productiva d'aquest sector a la Regió ha evolucionat cap a nous sistemes, amb l'ús generalitzat de cobertes de malla o plàstic, "amb l'objectiu de millorar la qualitat del producte final obtingut, aconseguir l'augment de la productivitat i pal·liar els efectes dels agents atmosfèrics ".

Tècnics de l'Institut Murcià de Recerca i Desenvolupament Agrari i Alimentari, així com del Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria van explicar als membres d'aquesta delegació els treballs desenvolupats en aquesta matèria.

Alacant i Múrcia estrenyen llaços al voltant de la raïm de taula
Alacant i Múrcia estrenyen llaços al voltant de la raïm de taula.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades