Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El agro extremeño recibirá este año 540 millones de euros por concepto de la PAC

L'agro extremeny rebrà aquest any 540 milions d'euros per concepte de la PAC

31/01/2011

31 gener 2011

Els agricultors i ramaders extremenys rebran aquest any una suma global de més de 540 milions d'euros corresponents als ajuts directes de la Política Agrària Comunitària (PAC) d'aquest bienni, que podran començar a demanar a partir de l'1 de febrer, dia en el que oficialment arrenca la nova campanya.

La Junta d'Extremadura va informar aquesta setmana que, dins d'aquesta suma d'ajuts comunitaris s'inclouen, a més dels ajuts de règim de pagament únic, altres pagaments directes a l'agricultura, les indemnitzacions compensatòries per zones desfavorides, els ajuts agroambientals i les primes al manteniment i compensatòria de l'ajuda a la forestació de terres agrícoles.

El Consell de Govern va ser l'encarregat d'aprovar l'ordre que regula tot aquest paquet d'ajudes comunitàries, que podran demanar fins al 30 d'abril i que arribaran a uns 80 mil agricultors i ramaders extremenys.

La convocatòria anual d'ajudes PAC, la més important en volum de quantia que reben els agricultors i ramaders, abasta aquest any gairebé la vintena de línies d'ajuts.

Destaquen com a novetats respecte al Pagament Únic la incorporació dels viticultors que hagin rebut prima d'arrencada el 2010, és a dir els que hagin decidit abandonar el cultiu, i l'augment del valor dels drets procedents del tomàquet de transformació, com a conseqüència de la fi de l'ajuda acoblada transitòria des del 2008 i l'entrada en vigor des de l'1 de gener d'aquest any del desacoblament total de les ajudes.

Dins d'aquest import PAC, la partida amb més pes correspon a les ajudes incloses en el règim de pagament únic, que ascendeix a més de 390 milions d'euros.

A aquestes cal sumar-li els pagaments acoblats als productors de carn de boví que rebran 68.870.000 euros; l'ajuda als productors de cultius de superfícies (15 milions), i les ajudes al oví / cabrum a través de l'article 68 que ascendeixen a 19,4 milions.

El paquet d'ajudes acoblades es completa amb les ajudes als productors de tabac a través de l'article 68 que ascendeixen a 54,7 milions d'euros, la prima als productes lactis (50.000 euros), l'ajuda als fruits de closca (436.500 euros), l'ajuda a les llavors (97.000 euros), l'ajuda als cultius herbacis (9,7 milions d'euros) i l'ajuda als productes lactis (97.000 euros).

A més de les línies d'ajuts del pagament únic, l'import global de subvencions comunitàries el completen les ajudes agroambientals per a la utilització sostenible de les terres agrícoles a Extremadura, que repartiran 18.505.244 euros, incloent per primera vegada una línia destinada a donar suport a la gestió sostenible de la devesa que estarà dotada amb un import global de 4.328.244 euros.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades