Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El consumo europeo amenaza al Amazonas

El consum europeu amenaça a l'Amazones

25/01/2011

25 gener 2011

Omplir l'estómac pot danyar els pulmons. Segons un informe de l'organització ecologista Friends of the Earth (FOE) que es farà públic aquesta setmana, aquest serà el resultat del gran augment en el consum europeu de carn, biocombustibles i pinsos del Brasil, un país que s'arrisca a veure dramàticament retallat el bosc de l'Amazones el 2020. Segons el document, l'augment de la producció de carn de boví, pinsos i biocombustibles creixerà exponencialment en aquesta dècada per la demanda de, entre altres, els països de la UE, que contribuiran així a la desforestació que accelera el canvi climàtic. "La producció de soja augmentarà el 2020 en cinc milions d'hectàrees fins a representar la mida de Nova Zelanda, mentre que la producció de canya de sucre creixerà en un 25%, igual que la de boví", indica l'estudi, que es recolza en informes d'organismes internacionals i del Govern brasiler.

La UE és el primer importador d'etanol, produït a partir de la canya de sucre i que serveix com a combustible, el quart en importacions de carn brasilera i un dels principals mercats per a la soja transgènica que s'utilitza per a pinsos. El "consum excessiu d'aquests tres pilars de l'economia brasilera està duent a una destrucció contínua de la selva de l'Amazones i Tancat amb greus conseqüències per al clima, la biodiversitat i les vides de milers de persones", va denunciar Adrian Bebb, responsable d'Agricultura i Alimentació de FOE.

Brasil està reduint la desforestació, que, segons diversos estudis, és responsable indirecte de prop del 20% de les emissions globals de CO 2. Però segons FOE és insuficient, ja que a la selva amazònica la tala anual puja encara a 6.500 hectàrees, lluny de l'objectiu del Govern de Brasília, que vol reduir a 5.000 el 2017.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades