Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Generalitat Valenciana impulsa un Plan de Defensa Fitosanitaria para el sector citrícola español

La Generalitat Valenciana impulsa un Pla de Defensa Fitosanitària per al sector citrícola espanyol

04/01/2011

4 gener 2011

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat Valenciana, Maritina Hernández, ha avançat que la Generalitat ha dissenyat un Pla de Defensa Fitosanitària per al sector citrícola espanyol, l'objectiu és evitar l'entrada de noves plagues i malalties que puguin afectar i posar en risc la rendibilitat i el futur de la nostra citricultura. La consellera ha assenyalat que la situació sanitària del sector agroalimentari pot condicionar l'accés als mercats tant per la presència de qualsevol malaltia, convertint-se en una barrera comercial, com per les despeses que comporta el seu control, el que suposa un increment dels costos de producció.

Per això, el Pla de Defensa Fitosanitària citrícola proposa la creació d'un pla de vigilància, que suposa adoptar estratègies de reconeixement en tots els punts d'inspecció fronterers (PIF), així com redactar protocols d'inspecció que serveixin per detectar ràpidament l'existència de mercaderia infectada. Com ha explicat la consellera, el document planteja la necessitat de crear programes de vigilància a desenvolupar en les pròpies explotacions agrícoles, vivers, magatzems de confecció i en l'entorn dels ports d'entrada.

Així mateix, reclama l'elaboració i aplicació d'un pla de contingència en l'àmbit nacional, per fer front a cadascuna de les plagues o malalties amb un alt risc d'entrada i establiment en territori d'Espanya. Finalment, també proposa traslladar a la Unió Europea la necessitat d'adoptar mesures de restricció a l'entrada de cítrics procedents de tercers països en el mercat comunitari.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades