Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La uva murciana apirena, protagonista del I Congreso Internacional de Uva de Mesa sin Semilla

La primera edició del Congrés Internacional de Raïm de Taula sense llavor va tenir lloc durant Fruit Attraction 2010

El raïm murciana apirenes, protagonista del I Congrés Internacional de Raïm de Taula sense Llavor

Redacció Interempreses24/11/2010
En el marc de la fira Fruit Attraction, es va celebrar la primera edició del Congrés Internacional de Raïm de Taula sense Llavor, Grape Attraction 2010, un fòrum internacional on professionals de gran prestigi del sector del raïm de taula, es van congregar els passats dies 21 i 22 d'octubre a Ifema, per exposar sobre la situació actual i les perspectives de futur en les àrees de de raïm de taula sense llavor. El president de la Regió de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, va inaugurar el congrés amb el president de Apoexpa, Joaquín Gómez i ha destacat durant la inauguració que l'agricultura murciana s'ha convertit en el "gran referent nacional" de la investigació i innovació, pel treball realitzat per tot el sector agrícola i el suport del Govern regional.

Varcárcel va subratllar que els treballs desenvolupats en investigació "han fet que el raïm murciana apirenes sigui referència a Europa del raïm sense llavor", i ha destacat que "aquesta és una gran fira que no substitueix Fruit Logistic, a Berlín, sinó que la complementa , perquè se celebra l'inici de la campanya hortofructícola ".

I cert és que aquest raïm murciana, la apirenes, lidera els rànquing de producció europeus. La seva producció representa el 70 per cent del raïm conreat a Múrcia, fruit del programa de R + D promogut des de la Regió de Múrcia.

Inauguració del congrés
Inauguració del congrés.

En aquest context, el president de la comunitat autònoma assenyalava que totes les alternatives, la diversificació varietal i els treballs de recerca que es presenten "ens posicionen com a referents en aquest àmbit, duent a terme una reconversió que permeti mantenir i millorar la competitivitat dels nostres cultius ".

Aquest fòrum, organitzat per Fepex i Apoexpa, va servir també per extreure importants conclusions sobre el producte en les àrees de recerca i obtenció de noves varietats, tècniques de producció, comercialització i distribució, que definiran el proper marc d'acció.

El congrés va aplegar assistents de tot el món
El congrés va aplegar assistents de tot el món.

El sector productor i exportador de raïm de taula està representat per l'Institut Tecnològic de Raïm de Taula de la Regió de Múrcia (ITUM), que agrupa el 80 per cent dels productors i comercialitzadors de la Regió.

Novetats i empreses

Daymsa, empresa que va patrocinar el congrés va presentar els seus productes per a la brotació en fruiters de fulla caduca: Syncron i Nitroactive. Per la seva banda, Bayer Cropscience va donar a conèixer la seva Food Chain Partnership a l'estand de la Fruit Attraction. Francisco Miró va presentar una ponència al Congrés Internacional 'Grape Attraction' sobre el tema del raïm sense llavor, novament relacionat amb diversos projectes de Food Chain Partnership.

Analítica Alimentària participar amb una intervenció d'interpretació de resultats analítics-una tasca delicada, Osku-vinya, sobre la importància dels generadors de metadisulfito sòdic en la conservació de raïm de taula, Valent Bioscience Corp, va presentar Proton i Eurofresh Distribution també va participar en les presentacions tècnic / comercials.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades