Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Sin acuerdo para la revisión del presupuesto de la UE de 2011, incluido el relativo a la PAC

Sense acord per a la revisió del pressupost de la UE de 2011, inclòs el relatiu a la PAC

16/11/2010

16 novembre 2010

El Consell de Ministres de la UE i el Parlament Europeu no han arribat a un acord per a l'aprovació del pressupost de la UE de 2011, en la reunió mantinguda ahir, amb el que es preveu que es prorroguin els pressupostos d'aquest any, inclosos els de la Política Agrària Comuna, segons Fepex .
En relació amb la PAC, que representa el 40% del pressupost comunitari, el Consell de Ministres de la UE format pels governs dels 27 estats membres havia aprovat una retallada del 1,41% mentre que el Parlament Europeu proposa incrementar-lo en un 0 , 65%. No obstant, com no hi ha hagut acord general entre el Consell i el PE es preveu que es prorrogui el pressupost d'aquest any.
Els pressupostos de 2011 són els primers que han de ser aprovats tant pel Consell com pel Parlament, segons l'acordat en el Tractat de Lisboa. Un cop esgotat el termini per arribar a un acord entre ambdues institucions, la Comissió Europea haurà, ara, proposar un nou projecte de pressupost, que haurà de tornar a ser analitzat pel Consell i el Parlament.
Paral·lelament, la Comissió Europea va publicar, el mes passat, una comunicació anomenada "La revisió del pressupost de la UE" en la qual exposa la seva visió de la revisió pressupostària posterior a 2013, i amb relació a la PAC planteja diferents alternatives de reforma pressupostària.
Segons la Comunicació de la Comissió "la reforma de la PAC, podria dur-se a terme amb diferents graus d'intensitat. Podria limitar-se a llimar algunes discrepàncies actuals, i aconseguir una major equitat en la distribució dels pagaments directes entre els Estats membres i els agricultors ".

La Comissió també planeja que la reforma de la PAC podria ser més "radical", el que suposaria "allunyar-se del suport als ingressos i la majoria de les mesures de mercat, i donar prioritat als objectius de mediambientals o de canvi climàtic, més que a les dimensions econòmica i social de la PAC ".

En els propers mesos, la Comissió traduirà aquestes idees i opcions en propostes concretes. La proposta oficial per al nou marc plurianual posterior a 2013 serà presentada al juny de 2011. Estarà composta d'una proposta de Reglament que fixi el marc financer plurianual i d'un projecte de decisió relativa a recursos propis.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades