Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ava-Asaja exige al Gobierno y al Consell el apoyo del uso del contrato citrícola

Ava-Asaja exigeix al Govern i al Consell el suport de l'ús del contracte citrícola

29/10/2010

29 octubre 2010

El president de Ava-Asaja , Cristóbal Aigua Estat, ha aprofitat la celebració de la XIV Jornada de la Dona Rural per reclamar al president de la Generalitat, Francesc Camps, així com al Govern central que exerceixin la pressió necessària per aconseguir que l'ús del contracte de compravenda citrícola sigui obligatori. El cap del Consell-que va encapçalar una abundant representació institucional que incloïa a la consellera d'Agricultura, Maritina Hernández i la consellera portaveu, Paula Sánchez de León-va reconèixer el bon fer de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional però es va comprometre a exigir a Madrid "les competències i els recursos necessaris" per assumir la vigilància en el camp en el cas que persisteixi el clima d'inseguretat i indefensió de l'agricultor.
Imagen
Al voltant d'un miler de dones procedents de desenes de municipis van recolzar amb la seva presència aquest acte organitzat per Ava-Asaja i l'Associació Valenciana de Dones i Famílies de Àmbit Rural (AVAMFAR). El contingut de la jornada va girar al voltant dels canvis impulsats des de totes les administracions-Brussel·les, Madrid i València-per millorar el funcionament de la cadena agroalimentària.
En aquest sentit, l'organització agrària ha reclamat per carta a la nova ministra de Medi Rural, Rosa Aguilar, que s'adapti a la citricultura el decret que ja s'ha anunciat per fer obligatori l'ús del contracte homologat per a la indústria de llet. En virtut d'aquesta nova regulació, les ajudes estatals a la indústria es condicionaran a la presentació del contracte de compravenda. Per això avui Aguado, no només hagi insistit en aquesta idea, sinó que a més hagi demanat al Consell que en la mesura de les seves possibilitats treballi en aquesta direcció. Així, el president d'Ava-Asaja ha valorat positivament l'anunci de la posada en marxa d'un Observatori de Preus Agraris valencià, així com dels treballs per aprovar un Codi de Bones Pràctiques que vinculi al productor, comerç ia la gran distribució. "Encara que la Generalitat no tingui competències, sí que és necessari que el Codi s'aprovi com més aviat millor i que orienti tots els esforços autonòmics (inspeccions de treball, inspeccions de qualitat, ajudes agroalimentàries ...) a forçar l'ús del contracte que va aprovar Intercitrus", instar Aguado.
Durant la cloenda de l'acte, Camps i Aguado van coincidir a criticar el "greu error i menyspreu per als pagesos" que va suposar la desaparició del Ministeri d'Agricultura. En aquesta línia, el cap del Consell va anunciar que, si guanya les pròximes eleccions, suprimirà algunes conselleries però que "la primera conselleria i primer conseller que nom serà la d'Agricultura". Després de ser obsequiat amb una insígnia per part d'una veïna de Moixent, Camps va prometre erigir-se en el 'Guerrer de Moixent' en la defensa del camp valencià.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades