Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La CE aprueba una ayuda para la producción de guisante en la provincia de Teruel

La CE aprova una ajuda per a la producció de pèsol a la província de Terol

25/10/2010

25 octubre 2010

La Comissió Europea ha donat el vistiplau a la posada en marxa d'una ajuda a la producció de pèsol a la província de Terol. El conseller d'Agricultura i Alimentació, Gonzalo Arguilé, va informar sobre aquesta mesura i va destacar la importància de la introducció d'aquesta proteaginoses, tant des del punt de vista econòmic, com agronòmic, i alhora ha afegit que permetrà donar més cos a l'alimentació autòctona del porcí Terol.

Amb aquesta iniciativa, que parteix de la cooperativa Cereals Terol, el que es pretén és poder substituir amb el pèsol la proteïna que s'incorpora al pinso, especialment per al porcí, procedent de soja importada amb proteïna pròpia de cultiu de pèsol, va assenyalar el conseller en la roda de premsa, en què també van participar el director general de Desenvolupament Rural, Miguel Valls, el president de la Diputació Provincial de Terol, Antonio Arrufat i representants de Cereals Terol.

Roda de premsa en què s'anuncia el vistiplau de la nova ajuda a la producció de pèsol a la província de Terol
Roda de premsa en què s'anuncia el vistiplau de la nova ajuda a la producció de pèsol a la província de Terol.
Arguilé també va puntualitzar la importància econòmica que té la introducció d'aquest cultiu, perquè a les 55.000 tones de pinso que fa Terol incorpora 10.000 tones de soja d'importació, que té un preu molt volàtil, i que moltes vegades té una gran influència sobre la rendibilitat tant de la fabricació del pinso com de la producció de porcí. Així mateix, ha ressaltat el seu valor agronòmic ja que és un aliment molt proteic, enriquidor de sòls, redueix els efectes negatius del monocultiu del cereal fomentant amb el seu cultiu les rotacions i els guarets llavors, millora fertilitat de sòl (fixa nitrogen atmosfèric) i és respectuós amb el medi.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades