Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Gobierno de Aragón subraya el valor de las cooperativas como creadoras de riqueza y generadoras de empleo en el medio rural

El Govern d'Aragó subratlla el valor de les cooperatives com a creadores de riquesa i generadores d'ocupació en el medi rural

25/10/2010

25 octubre 2010

El conseller d'Agricultura i Alimentació del Govern d'Aragó, Gonzalo Arguilé, ha subratllat el valor de les cooperatives com a creadores de riquesa i generadores d'ocupació en el medi rural. Així ho ha fet durant la seva participació en els actes de celebració del 50 aniversari de la societat cooperativa comarcal agrícola Santíssim Crist de la Columna de Mallén (Saragossa). Així mateix, ha ressaltat la importància del sector agroalimentari a nivell nacional i autonòmic, que aporta prop d'una cinquena part del producte interior brut i dóna feina a un 15% de la població a Espanya.
El conseller, que ha destacat els 50 anys de trajectòria de la cooperativa Santíssim Crist de la Columna de Mallén, ha posat èmfasi en la contribució d'aquest tipus d'empreses al creixement ia la cohesió social d'allà on estan assentades. Són les millors empreses que hi ha al medi rural perquè estan assentades en el territori. I, per això, mai es deslocalitzen, ha comentat Arguilé, que ha incidit que són, a més, agents fonamentals per sostenir l'agricultura.
El titular d'Agricultura i Alimentació del Govern d'Aragó ha destacat la importància del sector agroalimentari tant per al PIB nacional com autonòmic, així com el seu pes com a generador d'ocupació. Aporta el 17% del PIB del país i ocupen a un 15% de la població, ha recordat el conseller, alhora que ha recordat el paper d'aquesta activitat com equilibradora de la balança exterior espanyola.
El sector de les cooperatives agroalimentàries a Aragó compta amb un volum de negoci que supera els 825 milions d'euros, fet que situa la comunitat com la setena que més factura en aquesta àrea a Espanya. Les al voltant de 200 cooperatives amb què compta la comunitat autònoma-que donen feina a més 2.200 persones-són uns actors econòmics fonamentals en el manteniment del teixit socioeconòmic del medi rural.
La societat cooperativa comarcal agrícola Santíssim Crist de la Columna de Mallén va iniciar la seva activitat fa 50 anys. En l'actualitat, la integren 416 socis i les seves produccions van des dels farratges, blat de moro, cereal d'hivern, fins a productes hortícoles i ametlla.

La secció de farratges es dedica a la producció d'alfals deshidratat de les varietats Victòria i Aragó, amb una producció d'entre 6.000 i les 8.000 tones anuals, segons la superfície plantada cada any i els socis interessats. La producció de blat de moro ronda les 7.000 tones i en la secció de cereal d'hivern es manté el cultiu de blat i l'ordi amb una producció que arriba a les 5.000 tones, de les quals un 10% és d'ordi. A la secció hortícola produeixen al voltant de mig milió de quilos de tomàquet. Li segueixen en importància la coliflor i el bròquil per congelat. La producció mitjana anual d'ametlla introduïda fa relativament poc-és de 14.000 quilos, amb predomini de les varietats ametlla comuna, Pelona, Marcona i Larguetea, que es lliuren a la planta d'assecat de Arent en Ainzón.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades