Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La EFSA confirma un año más, la excelencia de la agricultura europea y la calidad de nuestra alimentación

L'EFSA confirma un any més, l'excel lència de l'agricultura europea i la qualitat de la nostra alimentació

27/09/2010

27 setembre 2010

Segons informa AEPLA , l' Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha fet públic l'Informe Anual de Residus Fitosanitaris corresponent a l'exercici 2008, que indica que el 96,5% de les mostres analitzades es trobaven dins dels Límits Màxims de Residus (LMR ).
Els resultats de l'informe demostren l'excel lent qualitat dels aliments que mengem, i, per tant, confirma el compromís de l'agricultura europea amb la seguretat alimentària ", ha afirmat el director general de AEPLA (Associació Empresarial per a la Protecció de les Plantes) Carlos Palomar , que va afegir: "és fonamental per a la nostra salut, seguir una dieta sana i equilibrada, en la qual la varietat de fruites i verdures sigui part essencial. Els productes fitosanitaris (les medicines de les plantes), són essencials per aconseguir una agricultura eficaç i rendible que produeixi aliments sans i segurs a preus assequibles per a tots els consumidors. Tots els ciutadans han de poder accedir a una dieta variada amb independència de la seva classe social i situació econòmica '.
Els LMR (límits màxims de residus) s'estableixen per assegurar que els productes fitosanitaris s'apliquen segons els usos autoritzats respecten les instruccions que figuren en l'etiqueta del producte (que equival al prospecte dels productes farmacèutics) i evitant a més les barreres comercials, ja que en estar harmonitzats a nivell comunitari, cap estat pot arbitràriament exigir altres límits que us establerts per l'EFSA.
Els productes fitosanitaris estan sotmesos a estrictes controls que garanteixen la seva seguretat, de manera que la seva correcta aplicació no representa cap amenaça per a la salut humana. Són les bones pràctiques observades pels nostres agricultors en el maneig, aplicació i gestió d'envasos de fitosanitaris, la millor garantia d'aquesta seguretat, i en aquest sentit, la indústria fitosanitària europea sempre col·laborarà en totes aquelles iniciatives que tinguin per objectiu la millor capacitació de nostres agricultors i per tant la seguretat dels nostres aliments.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades