Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Odemira un lugar para hacer horticultura en un parque natural
IHC Lisboa 2010, un congrés amb missatges per acostar l'horticultura a la gent

Odemira un lloc per fer horticultura en un parc natural

Pere Papasseit22/09/2010
L' International Horticultural Congress (IHC), celebrat a Lisboa, va tenir gairebé 3.500 participants de 110 països i es van recollir 4.390 abstracts. En una reunió amb tant contingut científic els participants s'enfronten a un programa on contínuament la clau és escollir en el programa de les sessions, el recorregut pels pòsters, les converses, seminaris, les sessions temàtiques, els workshops i fins i tot trobades de negoci. En els workshops de l'IHC de Lisboa hi ha un exemple del lema del congrés, Science and Horticultura for People, un cas d'horticultura per a la gent, 'Odemira, el millor lloc a Europa per fer horticultura en un parc natural'.

La iniciativa Odemira, que atresora diversos valors, té al seu territori empreses líders de l'horticultura portuguesa com Frupor, Bambú Parc, Berry Port i Atlantic Growers.

Visita de la premsa durant el IHC a la Fundació Odemira
Visita de la premsa durant el IHC a la Fundació Odemira.

Els ponents del workshop celebrat al IHC sobre Odemira, presentat per MA Figueira, van destacar el potencial del pla de desenvolupament de les 12.000 hectàrees de reg anomenat Santa Clara, situat al sud-oest de Portugal, a la regió de l'Alentejo i les oportunitats de la horticultura en un parc natural. En un dels viatges post congrés alguns dels representants de premsa internacional visitar Odamira, i P. Dolleman de la AHSA, va destacar les característiques de projectes d'hivernacles de vidre instal·lats a la regió. D'altra banda, NG Oliveira, de la Facultat de Ciències de Lisboa, va presentar una anàlisi del binomi "biodiversitat & activitat econòmica", que en el cas de Odemira presenta oportunitats en una horticultura sostenible.

Què és Odemira?

Odemira és una fundació té com a missió conjugar el desenvolupament econòmic preservant els valors culturals i que cada projecte de la regió millori a la comunitat. Els objectius estratègics de Odemira són formar recursos humans, dinamitzar l'economia i donar suport a projectes d'interès social. Com a conseqüència d'aquestes inquietuds les principals tasques de la fundació són l'educació, crear serveis i preocupar-se de l'acció social entre els habitants de la regió.

Atlantic Growers, plantació de pebrots en hivernacle d'alta tecnologia a Odemira
Atlantic Growers, plantació de pebrots en hivernacle d'alta tecnologia a Odemira.
Al cas de les cases de camp Odemira es tracta d'una iniciativa turística en forma de resort amb 15 cases d'allotjament situades de forma oberta pel territori, mentre que el projecte Avidale desenvolupa plans de millora de la qualitat de vida per un territori en el qual els seus habitants els falten oportunitats d'interrelacions entre ells i amb les institucions del país. Odemira és un territori amb una població disseminada i necessita activitats socials per doblegar l' aïllament històric dels seus habitants.

L'horticultura com a argument

Els valors de Odemira són els d'un territori del sud d'Europa amb clima atlàntic, fresc a l'estiu i suau a l'hivern. Un territori extens amb un sòl arenós a una hora d'un gran centre urbà, Lisboa, ben comunicat amb vaixell cap al Regne Unit ia la xarxa europea d'autopistes. Iniciatives empresarials basades en l'horticultura són un altre dels arguments de desenvolupament per a aquesta regió. Aquest va ser el tema desenvolupat del workshop de l'IHC Lisboa, un exemple, i hi va haver altres, en un congrés que cita l'horticultura com una activitat per a la gent.

Patata 'Primor', una de les especialitats de Vitacress
Patata 'Primor', una de les especialitats de Vitacress.

La AHSA (Associació de horticultors del Sud-oest Alentejano), té, al costat d'altres, quatre casos d'empreses hortícoles molt modernes instal a Odemira. En Frupor, Iberian salads, conreen i fabriquen les bosses d'amanides Vitacress. És una explotació hortícola de 'baby leaf' (fulles tendres d'hortalisses) amb 1.320 hectàrees de cultiu, unes vendes de 39 milions d'euros i 580 llocs de treball.

Bambú Parc és una empresa de producció de plantes ornamentals i verds de tall amb una superfície de cultius de 310 hectàrees, 6 milions d'euros en facturació i 135 llocs de treball. Berry Port produeix maduixes, gerds, nabiu i mores en 150 hectàrees, ven per un valor de 11 milions d'euros i té 930 empleats. Finalment, Atlantic Growers és una instal·lació de 6 hectàrees d'hivernacles d'alta tecnologia que produeixen dos milions i mig de pebrots tipus Califòrnia amb 35 treballadors.

El potencial de desenvolupament d'un parc natural amb inversions per a infraestructures eficaços de reg i la modernitat de les empreses instal·lades a la zona, són exemples d'una horticultura com a argument. A Odemira hi ha una horticultura de desenvolupament social i econòmic per a la gent que viu la comarca i, a més, fora dels factors mediambientals limitadors que imposa un Parc Natural.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades