Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Investigadores cordobeses convierten residuos de cáscara de naranja en metano

Investigadors cordovesos converteixen residus de closca de taronja en metà

20/09/2010

20 setembre 2010

Investigadors de la Universitat de Còrdova han obtingut metà a partir de la manipulació de residus de closca de taronja, segons es desprèn d'un article publicat a la revista Bioresource Technology. El treball, desenvolupat per María dels Àngels Martín, José Angel Siles, Arturo F. Noia i Antonio Martín, membres de l'Àrea d'Enginyeria Química, al costat de l'empresa Cítrics de l'Andévalo (Huelva), obriria una interessant via comercial per a l'obtenció de biogàs.

Els investigadors van sotmetre els residus a un pretractament d'extracció de D-limonè, una substància natural que s'extreu de l'oli de les closques dels cítrics i que aporta una olor característica a les taronges i les llimones. El tractament mitjançant el qual s'obté metà, procés conegut com digestió anaeròbia, consisteix en una transformació microbiològica del residu en absència d'oxigen. D'aquesta manera, es generen diversos gasos, entre losque figuren el diòxid de carboni i el metà com els més abundants, en funció del material degradat. La durada del procés anaerobi varia depenent de diversos factors, entre els quals destaquen la temperatura, el pH del material biodegradable i, principalment, les característiques del residu tractat.

Al laboratori, l'equip d'investigació va comprovar el rendiment en metà que es pot obtenir a diferents temperatures. El grup cordovès va introduir en aquest procés microorganismes mesòfils-quan té una temperatura òptima de creixement compresa entre 20 ° C i 45 ° C-, i termòfils, aquells que suporten condicions extremes de temperatura relativament altes, per sobre dels 45 ° C, per veure el comportament d'ambdós grups enfront de la degradació de la closca. "Els resultats del treball van mostrar la conveniència de realitzar el procés en condicions termòfiles per tractar aquests residus ja que la taxa de producció de metà, la velocitat de transformació i la biodegradabilitat van ser més alts que en condicions mesòfiles", subratllen els investigadors.

Segons la FAO, la producció mundial de taronja el 2007 es va estimar en 63 milions de tones. Un alt percentatge d'aquesta producció, és a dir un 70%, s'utilitza per a la fabricació de sucs i melmelades. D'altra banda, aproximadament el 50-60% del processat de la fruita es transforma en residus, formats per closca i polpa. "Encara que els residus de closca poden ser reutilitzats per a una àmplia varietat de propòsits, fins fa relativament poc no ha hagut mètodes d'eliminació satisfactoris. D'altra banda, els subproductes obtinguts en la fabricació de pinsos animals generen aigües residuals altament contaminades que s'eviten amb aquest nou procés ", assegura sobre això la investigadora Maria dels Àngels Martín.

María Ángeles Martín i altres membres del grup de recerca
María Ángeles Martín i altres membres del grup de recerca.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades