Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Centro Tecnológico Adesva consigue controlar el pulgón en las plantaciones de fresa

El Centre Tecnològic Adesva aconsegueix controlar el pugó a les plantacions de maduixa

06/09/2010

6 setembre 2010

El Centre Tecnològic de la Agroindustria Huelva (CT Adesva), situat al parc industrial La Gravera de Lepe i promogut per la Conselleria d'Economia, Innovació i Ciència de la Junta d'Andalusia, ha aconseguit controlar durant tota la campanya de la maduixa, l' pugó, una de les principals plagues que afecten les plantacions, mitjançant la solta de parasitoides com Aphidius colemani i depredadors, entre altres, i l'aplicació de tractaments, tal com assenyala INNOVATEC.
Aquestes constitueixen algunes de les conclusions a què han arribat els tècnics del centre tecnològic després de realitzar durant l'última campanya a la parcel experimental del CT Adesva un estudi comparatiu de la lluita biològica en el cultiu, és a dir el control biològic de les plagues amb el ús de predadors naturals i parasitoides, entre altres tècniques, enfront de les convencionals, mitjançant un assaig amb dues varietats de maduixa que es cultiven a la província, la Camarosa i la Candonga.
Amb les tècniques aplicades en l'assaig s'ha aconseguit arribar a un equilibri entre les plagues i els seus depredadors i / o paràsits. De manera que els primers s'han mantingut a uns nivells amb els que el cultiu s'ha pogut desenvolupar amb normalitat, tot i que l'aplicació d'aquest tipus de lluita biològica contra les plagues requereix d'una important dedicació i seguiment del comportament dels depredadors i paràsits.
La plaga de Tetranychus urticae (aranya roja) ha estat molt controlada al llarg de tota la campanya, tant en els hivernacles en què s'ha aplicat lluita biològica com en els de lluita convencional, de manera que no ha estat necessari realitzar cap tractament químic.

Per la seva banda, les larves de Frankliniella occidentalis (trips) han estat controlades en els cultius de lluita convencional des del mes d'abril, mentre que en la biològica, on apareixen a partir de març, no s'han observat danys en flors i fruits fins el mes de maig, on tot i així, el percentatge d'afecció ha estat molt baix.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades