Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Asaja Murcia apuesta por impulsar el consumo de las frutas y las hortalizas

Asaja Múrcia aposta per impulsar el consum de les fruites i les hortalisses

29/07/2010

29 juliol 2010

Per al màxim responsable Asaja Múrcia , Alfonso Gálvez Caravaca, "una de les solucions per revitalitzar el sector passa per apostar per les estratègies promocionals que ajudin a incentivar el consum dels productes hortofructícoles murcians, tant en l'àmbit nacional com internacional, donant així a conèixer els beneficis que comporta incloure'ls en les nostres dietes ".
En aquest sentit, cal no oblidar que les vendes a l'exterior han patit un retrocés entre els mesos de gener i maig-última dada comptabilitzat-respecte al mateix període del 2009, degut principalment a la mala climatologia. Mentre que la part positiva va ser que els preus van repuntar fins a un 2,5%.
Durant els cinc primers mesos de l'any, les exportacions de fruites i hortalisses es van situar en 4,1 milions de tones (-8,6 per cent), mentre que la facturació va arribar als 4.123.000 d'euros. Per la seva banda el preu mitjà va pujar un 2,5 per cent, segons les dades facilitades per la Federació Espanyola de Productors i Exportadors de Fruites i Hortalisses (Fepex).
Més concretament, l'exportació d'hortalisses va caure un 7,35 per cent en volum totalitzant 2.020.000 de tones mentre que el valor es va incrementar en un 0,9 per cent situant-se en 2.114.000 d'euros.

Pel que fa a les fruites, l'exportació fins al maig es va situar en 2,1 milions de tones (-9,88 per cent) per un valor de 2.008 milions d'euros (-1,18 per cent). Les principals fruites exportades en aquest període són els cítrics i la maduixa.

Davant d'aquestes dades, el titular d'Asaja Múrcia, Alfonso Gálvez Caravaca considera que "el treball conjunt d'administracions, productors, comercialitzadors i cooperatives per posar en marxa accions promocionals seria clau per revitalitzar les vendes en els mercats exteriors i incentivar el consum dels productes hortofructícoles murcians, fent valer la seva qualitat i seguretat alimentària com a senyals d'identitat de la Regió ".

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades