Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Fundación Cajamar difunde cómo se lucha contra la desertificación con zeolita y residuos agrícolas

La Fundació Cajamar difon com es lluita contra la desertificació amb zeolita i residus agrícoles

19/07/2010

19 juliol 2010

El director de l'Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Fundació Cajamar, Alfonso Sevilla, va oferir, al costat dels membres del seu equip Miguel Ángel Domene i Mercedes Uceda, la conferència 'Accions contra la desertificació', que va tenir lloc a la localitat de Bullas , a la Regió de Múrcia.
L'acte es va centrar en les peculiaritats dels efectes de la desertificació a Bullas i les solucions que planteja el programa de restauració ambiental de la Fundació Cajamar. Aquest té com a objectiu, a llarg termini, recuperar la massa vegetal i l'equilibri ecològic en aquelles zones de Bullas que estan afectades per la degradació i l'erosió, en un grau tal que no podrien revertir la seva situació si no és mitjançant una acció humana.
L'acte va estar presidit per Esteban Egea Fernández, alcalde-president de l'Ajuntament de Bullas, i pel regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, José María Ortega González.
El director de l'Àrea de Medi Ambient de la Fundació Cajamar, Alfonso Sevilla, afirma que les investigacions ofereixen resultats esperançadors...
El director de l'Àrea de Medi Ambient de la Fundació Cajamar, Alfonso Sevilla, afirma que les investigacions ofereixen resultats esperançadors.
El projecte que ha posat en marxa la Fundació Cajamar posa a prova l'eficàcia d'una nova forma d'entendre la restauració, que passa per aplicar una esmena realitzada a base de compost de residu agrícola i de zeolita. El coneixement que es té de les propietats de l'esmena és important i les proves sobre la seva eficàcia ja apunten resultats esperançadors, però arribar a delimitar amb precisió quina és la influència no només en una planta, sinó en tot un ecosistema que està afectat per sòls i climatologia molt diferent, és un repte que només es pot abordar amb perseverança.
Alfonso Sevilla ha explicat que es fa necessari disposar de zones diferents distribuïdes per una àmplia geografia, en la qual es constati l'existència de condicions molt diferents. En els passats dos anys, els assaigs es van realitzar en terrenys de municipis de la província d'Almeria i en endavant s'ampliaran els límits sota el marc genèric de seguir assajant sobre terrenys amb seriosos problemes d'erosió i degradació però en àrees amb una major pluviometria.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades