Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Afco apoya la propuesta presentada en el Consejo de Ministros de Agricultura de la UE

Afco recolza la proposta presentada en el Consell de Ministres d'Agricultura de la UE

23/05/2014

23 de maig de 2014

Aquesta iniciativa, duta a terme pels Països Baixos i Suècia, destaca la necessitat de realitzar canvis en el sistema legislatiu per eradicar el desaprofitament alimentari, i compte també amb el suport del Govern espanyol que ja està treballant en aquest tema. L'any 2012, i per recomanació del Parlament Europeu, Espanya va desenvolupar polítiques i iniciatives per conscienciar als consumidors sobre aquest problema mundial amb la intenció de pal·liar-ho de manera radical. Un any més tard es va engegar la ‘Estratègia més aliments i menys desaprofitament’ en coordinació amb el sector agroalimentari, un de les principals baules de la cadena alimentària.

L'estratègia se centra a conèixer el problema, establir bones pràctiques, conèixer què aspectes normatius poden afectar-li, col·laborar amb altres agents i desenvolupar noves tecnologies que ajudin a minimitzar el problema. La indústria del cartró ondat, conscient del greu problema del desaprofitament alimentari, està treballant i investigant solucions d'embalatge innovadores, ja que l'ús de l'embalatge adequat ajudaria a una significativa reducció del mateix. Els envasos de cartró ondat exerceixen un paper fonamental en tota la cadena de subministrament: protegeixen el 75% dels productes europeus en trànsit i asseguren que el major nombre d'aliments aconsegueixin la taula del consumidor en les millors condicions de seguretat i eficiència possibles.

El correcte envasament dels aliments garanteix la seguretat alimentària i millora tant la gestió de la logística, com la correcta identificació del producte. La versatilitat que proporciona un material com el cartró ondat, el fet que sigui 100 % reciclable, i les seves qualitats per protegir els productes, fan que sigui una part integral de les mesures necessàries per resoldre el problema del desaprofitament alimentari. El treball d'aquesta estratègia s'ha canalitzat a través de diferents polítiques i iniciatives dirigides a conscienciar a consumidors i sectors productius, les quals s'han dut a terme a través de les ‘Setmanes per a la reducció del desaprofitament d'aliments’ que han estat organitzades pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient i la segona edició del qual tindrà lloc entre els propers 2 i 7 de juny de 2014.

Com a objectiu principal de definir i identificar què s'entén per pèrdua, desaprofitament i residus alimentaris, s'han impulsat diferents estudis que ajuden a conèixer les fases i el per què de les causes que produeixen aquest fenomen de desaprofitament alimentari. En concordança amb la proposta, Espanya ha iniciat la revisió de requisits normatius que poden incidir sobre la generació de desaprofitaments, dins del marc de la revisió que s'està duent a terme de les Normes de qualitat dels productes alimentosos.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Envases y Embalajes de Cartón Ondulado

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades