Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nace Karabeleko, una finca experimental pionera en agricultura ecológica

Neix Karabeleko, una finca experimental pionera en agricultura ecològica

08/05/2014

8 de maig de 2014

La finca agroecológica Karabeleko, comença la seva marxa en Hernani (Guipúscoa), amb una triple dimensió: l'experimentació hortícola ecològica, el foment de l'agricultura ecològica i la rehabilitació psicosocial de persones amb malaltia mental i d'altres col·lectius. Aquest centre experimental és una aposta pionera en el sector de l'agricultura ecològica sorgida de la col·laboració del viver Blasenea, de l'empresa Kimu Bat i de l'associació Agifes, entitats que han compartit coneixements i recursos per fer realitat el projecte.

Les hortes de Karabeleko, que abasten 2.000 m2 d'hivernacle i més de 8.000 m2 de terreny obert, estan ja produint una àmplia selecció d'hortalisses, plantes culinàries i exòtiques, totes elles en cultiu ecològic. Les instal·lacions estan obertes al públic en general i amb això es pretén que tant horticultores amateur com a professionals del vessant cantàbric disposin d'un punt de trobada en el qual puguin observar i comentar el desenvolupament d'infinitat d'espècies i varietats hortícoles identificades i conreades in situ. L'associació, sense ànim de lucre, comercialitzarà planter hortícola, plantes culinàries, ornamentals i aromàtiques, així com llavors, fruiteres, abonaments, insumos i eines, entre altres productes que van dirigits tant a particulars com a col·lectius.

Imagen
Un altre dels aspectes diferencials del projecte és la seva configuració com a centre de rehabilitació psicosocial per a persones amb malaltia mental i altres col·lectius en situació d'exclusió. Actualment, quinze usuaris d'Agifes assumeixen diverses responsabilitats en l'administració de la finca, amb l'objectiu d'afavorir la seva inclusió laboral. L'objectiu és que les places ocupacionals tant per a persones amb malaltia mental com per a altres col·lectius vagin en augment.

Amb la finalitat de divulgar la cultura de producció i consum d'horticultura ecològica, així com de promoure la sensibilització social cap a col·lectius vulnerables, l'associació oferirà en breu cursos sobre agricultura ecològica, així com visites guiades per les seves instal·lacions.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades