Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fira de Sant Josep vuelve a apostar por la innovación y la demostración tecnológica

Fira de Sant Josep torna a apostar per la innovació i la demostració tecnològica

Redacció Interempresas12/03/2014

Del 20 al 23 de març, Mollerussa acull la 142 Fira de Sant Josep, un certamen que obre les seves portes amb una decidida aposta per combinar el caràcter expositiu de la fira amb les demostracions. Per al president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, el futur dels fires pansa per canviar el discurs i no valorar-les “solament en funció del nombre d'expòsitores i superfície ocupada, sinó també per la seva utilitat”.

“La Fira de Sant Josep de Mollerussa ha de trencar amb l'estereotip de cultura tradicional i ha de ser una aposta per la modernitat tecnològica aplicada a la maquinària agrícola”. Amb aquestes paraules, Poldo Segarra, director de la fira, valorava en la presentació el la nova tendència d'aquest històric certamen. Amb aquesta filosofia, una dels novetats de la present edició ha estat l'organització de dues jornades de demostració, la primera de les quins es va celebrar el divendres 14 a Ivars d'Urgell i en la qual van participar nombroses empreses que van mostrar in situ maquinària per a la gestió mecànica de les restes vegetals i laboreo del sòl dedicat al blat de moro. L'altra jornada de camp es realitza el dia 20 en unes finques properes al recinte firal i mostra les noves tecnologies aplicades a la maquinària agrícola. Aquesta jornada d'agricultura de precisió l'organitza conjuntament l'Associació d'Exportadors de Maquinària Agrícola de Catalunya (Femac), el Clúster de Maquinària Agrícola d'aquesta associació, del com Fira de Mollerussa és membre, i el propi ens firal.

Imagen

Altra de les novetats es refereix a l'estructura dels jornades programades per als dies de fira. Aquestes sessions solament es duran a terme al matí i conclouran amb un menjar conjunt de tots els participants, una fórmula que ja es realitza amb la Borsa Interpirinaica de Cereals i que es converteix “en un espai de relació i negoci molt productiu”, va explicar Segarra, per la qual cosa “hem volgut estendre-ho a totes les jornades”. A les tardes les sales es dedicaran a altres actes més comercials i privats dels expositors, com les presentacions de productes. En total es duran a terme 15 activitats entre jornades tècniques, la 13ª Borsa Interpirinaica de Cereals, reunions i el Concurs de conducció de Carretons d'Elevació.

Un altre punt important respecte a la innovació que es presenta al sector agrari en la Fira de Sant Josep vindrà de la mà del Premi de Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroganaderas, un concurs que té com a objectiu destacar i reconèixer les novetats tècniques exposades en el certamen, així com facilitar la seva divulgació en el sector agrari.

Imagen

276 expositors i 25.000 m2

El nombre d'expositors inscrits és de 276, amb una ocupació d'uns 25.000 m2 entre el recinte exterior, els pavellons firals i el Saló de l'Automòbil. Quant a la procedència d'aquests expositors el 87% són de Catalunya, dels quals gairebé el 70% són de Lleida; un 12% d'altres punts de l'Estat espanyol, i el 1% restant estrangers.

Empreses o entitats relacionades

Fira de Mollerussa

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades