Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a ¿Por qué Europa necesita una agricultura más productiva?

Per què Europa necessita una agricultura més productiva?

08/11/2013

8 de novembre de 2013

Seguretat alimentària, eficiència dels recursos, estabilitat econòmica, millora de la biodiversitat i mitigació de l'els efectes del canvi climàtic, són alguns dels significatius beneficis que l'agricultura productiva ofereix a la societat europea segons un recent estudi publicat per l'Humboldt Forum for Food and Agriculture.

L'informe, ‘El valor social, econòmic i ambiental de la productivitat agrícola en la Unió Europea’, avalua els efectes de l'agricultura productiva en la UE, entenent per tal, aquella basada en l'ús de modernes tecnologies, com a maquinària agrícola, noves varietats de llavors, fertilitzants i productes fitosanitaris.

Segons els resultats obtinguts, cada punt percentual d'augment de la productivitat agrícola en la UE produeix els següents beneficis:

  • Proporciona aliment a més de 10 milions de persones per any
  • Augmenta els ingressos nets dels agricultors europeus en aproximadament 500 milions d'Euros anuals
  • Redueix les importacions de ‘terres virtuals’ (aliments que consumim però no produïm) al voltant d'1,2 milions d'hectàrees
  • Estalvia 220 milions de tones d'emissions en CO2
  • Conserva l'equivalent global de la biodiversitat per a la fauna i la flora de fins a 600.000 hectàrees de selva tropical

“Aquest estudi, el primer amb base científica dut a terme en la matèria, quantifica els diversos beneficis generats per l'agricultura productiva en la UE”, afirma el Dr. Steffen Noleppa d'Agripol GbR i un dels autors de l'estudi. Per la seva banda, Harald von Witzke de la Universitat Humboldt de Berlín i president del Fòrum Humboldt per a l'Agricultura i l'Alimentació, comenta: “És evident que, pel que fa a l'agricultura, la productivitat importa, i molt”.

En paraules de Carlos Palomar, Director General de la Aepla, “l'estudi ens recorda a tots que incorporar els avanços tecnològics que la ciència ens garanteix una major productivitat de la nostra agricultura, i amb això, millora la nostra qualitat de vida”. “En aquest sentit, tenim l'esperança que aquest estudi serveixi per entendre millor la importància dels assoliments aconseguits per la recerca i innovació en el nostre sector. No obstant això, per continuar aquesta tasca i oferir als agricultors solucionis que facilitin la seva competitivitat, és necessari comptar amb polítiques i regulacions que fomentin la innovació i permetin afrontar els reptes de futur per seguir oferint aliments saludables i de qualitat, a preus assequibles per a tots els ciutadans”, conclou Palomar.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Empresarial para la Protección de las Plantas_ AEPLA

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades