Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Sephu propone Fulvita-40 en el cultivo de la piña tropical

Sephu proposa Fulvita-40 en el cultiu de la pinya tropical

Ben coneguda per tot el món és la capacitat d'assimilació dels macro i microelementos que la pinya tropical precisa per al seu desenvolupament per les arrels externes que posseeix en la part inferior del tronc. També es coneix la gran necessitat de microelementos que la pinya tropical precisa durant el seu cicle vegetatiu, i com desgraciadament gairebé ningú prepara els sòls perquè la planta pugui prendre'ls per les arrels del sòl, cal aplicar-los per via foliar perquè puguin ser assimilats per les arrels externes.

Perquè la pinya tropical pugui assimilar perfectament els microelementos que se li apliquen, aquests deuen estar quelatados o complejados amb àcids orgànics que li facilitin la seva absorció i evitin que en caure al sòl formis salis minerals amb altres elements i s'augmenti la salinitat i la conductivitat fins a límits que produeixin el bloqueig dels sòl del cultiu.
Imagen

L'alt cost dels microelementos quelatados o complejados, ha portat als productors a utilitzar directament salis industrials en forma de nitrats, sulfats i clorurs, pel seu alt contingut en microelementos i el seu baix cost, sense tenir en compte que la major part d'aquestes sals no poden ser bsorbidas per les arrels externes de la pinya tropical i acaben caient al sòl i salinizándolo.

Ja que en l'agricultura moderna s'estudien molt els costos de producció, i especialment ho insumos entre els quals es troben els quelats i omplejos orgànics dels microelementos, Sephu ve recomanant una solució intermèdia per aconseguir millores en els següents paràmetres:

  • Augmentar l'assimilació de macro i microelementos per les arrels externes.
  • Poder reduir les dosis per l'augment d'assimilació i abaratir els costos.
  • Evitar la formació de sals minerals en caure al sòl i fer-los assimilables per les arrels del sòl, evitant el seu bloqueig.
  • Millorar les propietats físiques, químiques i biològiques del sòl i la seva fertilitat.

La solució per aconseguir el descrit consisteix que al moment de la preparació del brou amb els microelementos per aplicar per via foliar, barrejar un producte que contingui els àcids orgànics necessaris per complejarlos i fer-los més assimilables per les arrels externes, i el que caigui al sòl el puguin assimilar les arrels de sòl.

Imagen

El producte que Sephu està recomanant i que està responent amb gran èxit per la seva gran acció complejante deguda als sucres reductors que conté, és la 'Fulvita-40', que és un producte 100% d'origen vegetal i que té la següent composició:

  • Matèria Orgànica Total: 553 g/l.
  • Extracto Húmic Total: 492 g/l.
  • Àcids Húmics: 49 g/l.
  • Àcids Fúlvicos: 443 g/l.
  • Nitrogen Total (N): 61 g/l.
  • Potassi (K2O): 37 g/l.
  • pH: 4,5 (+/- 0,5)
  • Densitat a 20 °C: 1,23 g/l.

A més, la 'Fulvita-40' aquesta considerada com un fertilitzant orgànic (05.00.03), i té Certificació de Sohiscert nº AR85PAE-02 per a ús en agricultura ecològica conforme al Reglamento CE nº 834/2007.

Dosi recomanada

Les dosis recomanades de 'Fulvita-40' en el cultiu de la pinya tropical són les següents:

  • D'1,0 a 1,5 l/ha setmanals durant tot el cicle de cultiu, en funció de les necessitats de la pinya a cada moment.
  • Aquesta dosi es barrejarà amb l'aigua i els microelementos necessaris per aplicar foliarmente en una hectàrea
  • La dosi anual es pot considerar entre 50 i 75 l/ha, i s'ajustarà pels tècnics responsables en funció als sòls, clima i estat del cicle del cultiu.

Empreses o entitats relacionades

Sociedad Española de Productos Húmicos, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades