Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La UPC y Syngenta crean una cátedra de empresa para la innovación y mejora de las buenas prácticas fitosanitarias

La UPC i Syngenta creen una càtedra d'empresa per a la innovació i millora de les bones pràctiques fitosanitàries

12/07/2013

12 de juliol de 2013

La Càtedra Syngenta-UPC d'Innovació i Millora de les Bones Pràctiques Fitosanitàries ha estat creada l'11 de juliol, a Castelldefels, després de l'acord aconseguit entre el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech (UPC), Antoni Giró, i Sergio Dedominici, director general de Syngenta Iberia, una de les empreses capdavanteres al món en el desenvolupament de tecnologies i solucions aplicades del sector agrícola. La nova càtedra d'empresa consolida la col·laboració entre Syngenta i la UPC, especialment a través de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB), en activitats de R+D+i i de transferència de resultats en el camp de les tecnologies per millorar la qualitat dels cultius, basades en l'aplicació adequada de productes fitosanitaris.

Un exemple d'aquesta relació és el projecte de recerca per a la millora de les aplicacions de productes fitosanitaris en el cultiu de pebrot en hivernacle a Almeria. Aquest projecte s'emmarca en un conveni de col·laboració entre els impulsors de la càtedra, que abasta aspectes com la reducció de la contaminació i dels riscos per a l'operari, així com el desenvolupament de tècniques o tecnologies alternatives per determinar el volum més eficient d'aplicació dels productes fitosanitaris, aconseguint aplicacions més òptimes.

Dirigida pel professor Emilio Gil, del Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la UPC, la nova càtedra té la seva seu en l'ESAB, al Campus del Baix Llobregat, situat a Castelldefels (Barcelona). Durant l'acte de creació de la Càtedra, que ha tingut lloc en l'ESAB, Emilio Gil impartit la conferència titulada ‘Relació universitat-empresa: benefici mutu per a una agricultura sostenible en un nou marc comunitari’.

Signatura de l'acord entre Sergio Dedominici (esq.), director general de Syngenta Iberia, i Antonio Giró (dta...
Signatura de l'acord entre Sergio Dedominici (esq.), director general de Syngenta Iberia, i Antonio Giró (dta.), rector de la Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech (UPC).
Des del seu inici, la Càtedra Syngenta-UPC promourà la formació a través de la participació en diferents programes de la universitat (postgraus, assignatures de lliure elecció i activitats complementàries a estudis de grau i màster) i la col·laboració també incidirà en els plans formatius de la companyia Syngenta. Està previst que la Càtedra pugui impulsar beques predoctorales i posdoctorales, convenis de cooperació educativa i premis a projectes de finalització de carrera. De fet, la Càtedra té un àmbit d'actuació transversal entre les unitats de la UPC que incideixen en la innovació i en la millora de les bones pràctiques fitosanitàries, tenint en compte criteris de sostenibilitat.

Quant a la recerca, impulsarà la presentació conjunta de projectes de recerca en els àmbits català, espanyol i europeu, així com el desenvolupament de línies de recerca conjunta. També promourà l'elaboració de treballs científics i d'estudis tècnics per a la millora de productes tecnològics en el camp dels productes fitosanitaris i la seva aplicació, així com d'estudis ambientals i de sostenibilitat en aquells aspectes que representin una problemàtica per a l'empresa. Les activitats de recerca inclouran la promoció de tesis doctorals i l'organització de trobades d'experts sobre temes d'interès.

La nova càtedra d'empresa també afavorirà la transferència de coneixement sobre els resultats de la recerca, donant-los valor mitjançant patents o l'aplicació directa dels resultats al mercat, i difonent-los a través de publicacions i de jornades de divulgació tecnològica.

Empreses o entitats relacionades

Syngenta España, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades